Nu på bio

Det senaste på biofronten!

It's a Sin säsong 2

It's a Sin säsong 2 – Blir det någon fortsättning?

  • HBO
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
13 februari 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
13 februari 2021

Hjärtekrossande och upplyftande.

Channel 4:s drama "It's a Sin" har fått stor uppmärksamhet världen över för sitt lika delar gripande som upplyftande porträtt av AIDS-krisen i 1980-talets London. Nu undrar många om vi kommer att få se fler avsnitt.

Nyligen blev Russel T. Davies senaste serie It's a Sin tillgänglig på HBO Nordic för den svenska publiken. Precis som i andra delar av världen har serien även här fått ett varmt välkomnande och hittat till en ny, förtjust publik.

Vad inte kanske alla vet är att serien till och med räknas som en av historiens allra bästa. I alla fall enligt IMDb där användarna har enats om det skyhöga betyget 8.9/10 och placerat den på plats 53 bland de 250 bästa serierna genom tiderna. Även vi på Filmtopp var gillade vad vi såg och beskrev den som "otroligt stark" i vår recension.

Den otroligt välskrivna manuset om ett gäng vänner i London under början av 90-talet bjuder på klockren dialog och förkroppsligas av skådespel på högsta nivå. Till en början kan man nästan få känslan av att serien lutar mer åt en komedi än åt drama-hållet, när vi får lära känna seriens olika men alltid muntra och frigjorda gay-män. Men det hela tar en mörkare vändning fokus skiftas mot ”gay-pesten” HIV och AIDS, som plötsligt börjar spridas otroligt snabbt – men utan att någon egentligen vare sig pratar om det, förstår eller ens varnar kring hur man kan skydda sig.

Nu är det många som undrar om It's a Sin säsong 2 kommer att bli verklighet eller inte. Något som vi försöker svara på i den här artikeln.

Så sannolikt är det att It's a Sin kommer tillbaka:

Streama gratis

It's a Sin har sedan start marknadsförts som en miniserie, vilket alltså innebär att man har haft som utgångsläge att bara gör en säsong. Samtidigt har vi flera exempel på just miniserier som har förlängts med tidens gång, som Big Little Lies och True Detective, vilket talar för att miniserie-formatet inte måste vara hugget i sten.

Men sett till att den första säsongen, som bestod av fem stycken avsnitt på 55 minuter vardera, slutar på ett sätt som mer eller mindre knyter igen säcken är det tyvärr inte särskilt troligt att vi kommer att få se en andra säsong framöver, hur mycket vi än vill. Vad som också talar emot en uppföljning är att seriens skapare Russel T. Davies har utvecklat ett flertalet miniserier under åren utan att ha valt att följa upp dem.

Men, som bekant, man ska aldrig säga aldrig.

MER LÄSNING: Tips på nya och bra serier från 2021!

 

NÄSTA ARTIKEL