Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Wild Romania. Foto: HBO Max

I dag har Wild Romania premiär

  • HBO
Oscar Pettersson | Nyhet
12 maj 2022
Oscar Pettersson | Nyhet
12 maj 2022

Premiär i dag för ny dokumentärserie på HBO Max

Dokumentära serier om naturen och dess livfullhet finns det inte nog av. Nu kommer därför en ny episk dokumentär på HBO Max vid namn "Wild Romania" (România Salbatica) där tittaren får följa med på en resa som tagit mer än tio år att filma.

Wild Romania är ett genomarbetat projekt som visar den färgglada skönheten i den rumänska naturen genom allt från floden Donau till Karpaterna, och beskriver alla de natur- och djurlivszoner som fortfarande är orörda av människan. 

Tusentals kilometer, hundratals timmar av råmaterial och mer än tio år av förproduktion har resulterat i unika bilder som går från vassa åsar till djupa vulkaniska sjöar eller kraftfulla floder som skär varje berg i dess väg. 

Dokumentären, som skapats i samarbete med HBO Max, är regisserad av Dan Dinu (Descopera Romania Salbatica, 2016) och förutom episka bilder och musik står Adrian Titieni (Prövningen, 2016) för berättarrösten. 

Dokumentären släpps vid precis rätt tillfälle då handlingen börjar med den efterlängtade vårens ankomst, en årstid då de flesta djuren förbereder sig för en ny livscykel. 

Wild Romania har premiär i dag 12 maj på HBO Max. Se trailer nedan:

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL