Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
House of the Dragon – ny teaser och karaktärsbilder

EXTRA: House of the Dragon – ny teaser och karaktärsbilder

  • HBO
Emil Oscar Rasmussen
Emil Oscar Rasmussen | Nyhet
05 maj 2022
Emil Oscar Rasmussen
Emil Oscar Rasmussen | Nyhet
05 maj 2022

Kolla in den nya teasern och karaktärspresentationerna.

"House of the Dragon"-premiären kommer allt närmare – och nu har HBO Max släppt en rykande färsk teaser till serien. Se den här!

Den efterlängtade Game of Thrones-spinoffen, House of the Dragon, har premiär på HBO Max den 22 augusti 2022. I takt med att vi närmar oss lanseringsdatumet trappar streamingtjänsten upp marknadsföringen av sub storsatsning. Nu finns det en helt ny teaser-trailer och nio stycken nya karaktärspresentationer med tillhörande bilder att beskåda.

Se teasern här:

Denna nya dramaserie utspelar sig 200 år innan händelserna i Game of Thrones och i fokus hittar vi huset Targaryen, vars historia vi kommer att få utforska. House of the Dragon är baserad på George R.R. Martins Eld & Blod: Historien om huset Targaryen-böcker.

I huvudrollerna ser vi Paddy Considine, Matt Smith, Olivia Cooke, Emma D'Arcy, Steve Toussaint, Eve Best, Sonoya Mizuno, Fabien Frankel och Rhys Ifans. Den övriga rollbesättningen består av namn som Milly Alckock, Bethany Antonia, Phoebe Campbell, Emily Carey, Harry Collett m.fl.

Se karaktärspresentationerna här:

Prinsessan Rhaenyra Targaryen (Emma D'Arcy) – äldsta barnet till Viserys I

Rhaenyra
Foto: HBO Max.

Prinsessan Rhaenyra Targaryen, kungens förstfödda, av rent valyriskt blod och en skicklig drakryttare. Många skulle säga att Rhaenyra föddes med allt... men hon föddes inte som man.

Daemon Targaryen (Matt Smith) – Prins av King's Landing

Daemon
Foto: HBO Max.

Prins Daemon Targaryen, yngre bror till kung Viserys och tronarvinge. En makalös krigare och drakryttare. Daemon har en drakes blod. Men det sägs att varje gång en Targaryen föds, singlar gudarna slant...

Kung Viserys Targaryen (Paddy Considine) – Lord av de sju konungarikena, den förste av sitt namn

Viserys
Foto: HBO Max.

Kung Viserys Targaryen, vald av Westeros lorder till att efterträda den gamla kungen Jaehaerys Targaryen vid det Stora Rådet i Harrenhal. Viserys är en varm, god och vänlig man som bara vill föra vidare sin farfars arv. Men goda män blir inte alltid med självklarhet stora kungar.

Ser Otto Hightower (Rhys Ifans) – Kungens Hand

Otto Hightower
Foto: HBO Max.

Otto Hightower, Kungens Hand som troget och lojalt tjänar både sin kung och hans rike. Som Otto ser det är det största hotet mot riket kungens bror Daemon och hans position som tronarvinge.

Alicent Hightower (Olivia Cooke) – dotter till Kungens Hand

Alicent Hightower
Foto: HBO Max.

Alicent Hightower, dotter till Otto Hightower, Kungens Hand, och den vackraste kvinnan i Westeros. Hon växte upp i The Red Keep, nära kungen och hans innersta krets och hon besitter både elegans och ett politiskt skarpt sinne.

Lord Corlys Velaryon (Steve Toussaint) – The Sea Snake

Corlys
Foto: HBO Max.

Lord Corlys Velaryon, “The Sea Snake”. Lord av Huset Velaryon, en valyrisk blodslinje lika gammal som Huset Targaryen. Känd som ”The Sea Snake” är han den mest välkände äventyraren till havs i Westeros historia. Lord Corlys har skapat ett mäktigt hus som är rikare än Lannisters och har den största flottan i världen.

Prinsessan Rhaenys Targaryen (Eve Best) – drottningen som aldrig var

Rhaenys
Foto: HBO Max.

Prinsessan Rhaenys Targaryen, drakryttare och gift med lord Corlys Velaryon. ”The Queen Who Never Was” ratades som arvinge vid Stora Rådet, eftersom riket favoriserade hennes kusin Viserys – eftersom han är man.

Ser Criston Cole (Fabian Frankel) – riddare i Kungsvakten

Criston Cole
Foto: HBO Max.

Ser Criston Cole, av dorniskt ursprung och son till Lord Blackhavens förvaltare. Cole äger inga rikedomar eller titlar – allt han har är sin ära och övernaturliga talang med svärdet.

Mysaria (Sonoya Mizuno) – förtrogen till Daemon Targaryen

Mysaria
Foto: HBO Max.

Mysaria, som kom tomhänt till Westeros och har sålts fler gånger än hon kan minnas. Hon kunde ha tappat modet men blev i stället prins Daemon Targaryens mest betrodda allierade.

"House of the Dragon" har premiär den 22 augusti och består av totalt 10 avsnitt.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL