House of the Dragon.

Allt vi vet om House of the Dragon

Filmtopp
02 maj 2021 kl. 14:05

Här har vi samlat allt vi vet om nya serien "House of the Dragon".

Game of Thrones må vara slut, men nya äventyr om Westeros är att vänta. Den kommande serien "House of the Dragon" ska utforska mer av den stora världen och här är allt vi vet än så länge om den.

Game of Thrones hade premiär på HBO i april 2011 och tog omedelbart världen med storm. Genom åtta säsonger av krig och intriger följde många slaviskt äventyren i världen Westeros, fram till sista säsongen släpptes 2019. Sedan dess har fortsatte Game of Thrones-feber rått och många har hoppats på fler berättelse från George R.R. Martins värld.

Det är sedan ett tag tillbaka bekräftat att serien House of the Dragon ska släppas, en ny serie som ska utspela sig 100 år tidigare än Game of Thrones. Handlingen ska kretsa kring "Dance of the Dragons", vilket är ett blodigt inbördeskrig mellan olika faktorer inom "House of Targaryen". 

Vilka skådespelare kommer vi att se?

Emma D'Arcy.
Emma D'Arcy. 

De flesta av huvudskådespelarna har redan blivit bekräftade. Emma D'Arcy (Truth Sekers) ska spela Princess Rhaenyra, en roll som anses vara en av de största i serien. Olivia Cooke (Ready Player One) ska spela Queen Alicent Hightower, Princess Rhaenyra styvmamma.

Paddy Considine (Peaky Blinders) har bekräftats för rollen som King Viserys I Targaryen, far till Rhaenyra och hustru till Queen Alicent. Det är hans död som senare kommer inleda kampen om tronen. Matt Smith (The Crown, Doctor Who) är också bekräftad för rollen som Prince Daemon, kungens yngre bror.

I andra roller syns också Sonoya Mizuno (Devs), Rhys Ifans (Notting Hill), Steve Toussaint (Prince of Persia: The Sands of Time) och Eve Best (Nurse Jackie, The King's Speech).

Mer läsning: Exklusiv intervju med Game of Thrones-skådespelarna.

Vad kommer "House of the Dragon" att handla om?

House of the Dragons.
Matt Smith och Emma D'Arcy i "House of the Dragon". Foto: HBO.

Baserad på George R.R. Martins 700 sidor långa bok "Fire & Blood" är den kommande serien House of the Dragon en djupdyning i historien kring House of Targaryen. Boken utspelar sig dock genom sju generationer vilket är mer än hela Game of Thrones, så den nya serien kommer främst att fokusera på "Dance of the Dragons" vilket är det blodiga inbördeskriget som följer efter kung Viserys Targaryens död. En kamp om vem som ska ta över tronen inleds mellan dottern och hustrun, och så småningom blir det fullskaligt krig. 

I vanlig ordning inom "Game of Thrones"-världen är det HBO som ligger bakom denna serie och till att börja med har en säsong på tio avsnitt beställts av HBO. Game of Thrones fick samma behandling vid första säsongen så det återstår att se hur lång serien kan bli. I ett Twitterinlägg bekräftade produktionen att den är igång från och med april i år och att premiären väntas ske om ett år på HBO Max.

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL