Nu på bio

Det senaste på biofronten!

HBO Nordic går snart över till HBO Max

HBO Nordic går snart över till HBO Max

  • HBO
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
19 augusti 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
19 augusti 2021

Gör dig redo för ett mer maxat utbud.

Senare i år ersätter HBO Max sin kompletterande tjänst HBO Nordic. Detta innebär att prenumeranter får ett betydligt större utbud, rapporterar Tek.no.

MER LÄSNING:

Amerikanska HBO Max har funnits sedan 27 maj 2020 och under sin tid haft flera stora filmpremiärer, som dröjt innan de nått HBO Nordic. Bland dessa hittar vi Wonder Woman 1984, och Godzilla vs. Kong som ännu inte dykt upp. Om så fortfarande kommer att vara upplägget när HBO Max intar Skandinavien är ännu inte känt. Men oavsett hur det blir med de exklusiva filpremiärerna, så kommer prenumeranter att få tillgång till HBO Max övriga utbud som beräknas vara ungefär dubbelt så stort.

Prenumeranter anser denna förändring vara precis den skjutsen HBO Nordic behöver eftersom deras snurr på produktioner varit betydligt långsammare än de på Netflix och Disney+.

Något specifikt datum för övergången är inte satt. Det uppges blott ske under andra halvan av 2021, något som också bekräftas av Variety. Enligt den amerikanska tidningen kommer HBO Max att lanseras i Sverige redan under hösten 2021. Det blir Norden, tillsammans med Spanien, som blir de första europeiska marknaderna som får tillgång till streamingtjänsten. Därefter kommer lanseringen att fortsätta i Portugal och Östeuropa under 2022.

Uppdaterad 2021-09-01