FBOY Island Sverige – så blir den svenska versionen

FBOY Island Sverige – så blir den svenska versionen

  • HBO
Filmtopp
Uppdaterad kl. 20:05 | Publicerad 10 maj 2022 kl. 10:05
ANNONS
ANNONS

Förrädiska kärleksrelationer väntar ute på ön

Det närmar sig premiär för FBOY Island Sverige säsong 1. Här är allt vi vet om den svenska upplagan av det populära dejtingprogrammet!

Det kan bli som så att FBOY Island Sverige utgör nästa realitysuccé att inta vårt land. HBO Max satsar hårt på programmet som också ska få en dansk, spansk och nederländsk version. Så vad vet vi om den svenska versionen? Filmtopp samlar faktan!

Som programledare kommer vi att få se Klara Elvgren, som även kallas "Tanby Klara". Hon är en flitig mångsysslare som förutom att vara influencer även arbetar som egenföretagare inom annonsering, marknadsföring och reklam. Snart kommer hon att få flexa ut sina yrkesvingar ytterligare med arbetstiteln som programledare. Elvgren är en till synes glad och pigg kvinna som säkerligen lämpar sig väl för den här sortens produktioner. Här kan du läsa om flera svenska influencers som har egna tv-serier och vad de handlar om.

Så fungerar FBOY Island

Programmet som redan slagit på internationell mark är skapat av Elan Gale, som även ligger bakom berömda The Bachelor. Upplägget följer tre kvinnor som beger sig av till en tropisk ö, som där sällskapas av en grupp bestående av olika män. Så vad är kryddan i det hela? Hälften av männen är "good guys" som söker efter den stora kärleken. Den andra halvan består av så kallade "fboys" som är där för att vinna pengar snarare än någon kärlek. 

Under programmets gång dejtar kvinnorna de olika männen med ambitionen att hitta sin bättre hälft. Allt eftersom kommer det uppdagas vilka av männen som menar väl och vilka som är "fboys". Likaså kommer tittarna också få se vilka som kvinnorna i slutet av dagen faller för. Vem vet, kanske kommer någon "fboy" att ändra på sig?

Ja, som så många andra realityserier är även det här ett kärleksprogram med en twist i form av ett socialt experiment. 

FBOY Island Sverige – annorlunda från amerikanska?

Klara Elvgren programleder FBOY Island Sverige.
Klara Elvgren programledare för FBOY Island Sverige. Foto: HBO Max.

Den amerikanska versionen har av programmet har hyllats av landets tidningar. Bland annat beskriver Washington Post det som smaskigt med många twister. Tidningen TIME beskriver programmet som ett fulländat och smart mästerverk.

Men efter skandalturerna med Paradise Hotel är det många som riktar kritik mot FBOY Island Sverige. Folk på sociala medier yttrar sitt missnöje över programmet som de menar boostar machokulturen. De trycker även på att tajmingen sett till vad som nyligen hänt i liknande program är bedrövlig. 

Inför lanseringen verkar de pressansvariga på HBO Max inte se på programmet med samma syn: 

– Serien tar ett nytt, fräscht grepp på konceptet dejtingserier. Den är rolig, självsäker och sätter kvinnorna i centrum av besluten. Att vi göra FBOY Island Sverige representerar vår ambition att underhålla vår lokala publik. Men också att bredda vårt utbud och fånga in en ny publik till HBO Max – och samtidigt behålla kvaliteten, säger Annelies Sitvast som är chef över HBO Max reality-och dokumentärserier i Europa, Mellanöstern och Afrika.

Innehållsmässigt verkar det heller inte som att den svenska versionen kommer skilja sig från den amerikanska. Åtminstone om vi vågar tro på Antony Root som bossar över samtliga HBO Max-produktioner inom samma regioner:

– Att skapa lokala versioner av våra amerikanska format reflekterar en viktig del i vår ambition att öka utbudet av manusfritt innehåll.

Han menar också att vi kan vänta oss flera spännande reality-nyheter inom kort. 

Då har FBOY Island Sverige premiär

Många vill veta när det nya programmet kliver in på svensk mark. I skrivande stund har vi inget bekräftat premiärdatum för FBOY Island Sverige att dela med oss av. Däremot vet vi att det landar på HBO Max inom kort. Vi kan nog förvänta oss att få se det första avsnittet landa lagom till att sommarvärmen intar vårt land. 

FBOY Island Sverige – deltagare

Än så länge vet vi inte vilka som kommer att medverka i den första säsongen av programmets svenska upplaga. Vi uppdaterar dig så snart dessa uppgifter görs offentliga av streamingtjänsten. 

FBOY Island Sverige säsong 1 kommer att bestå av sammanlagt tio avsnitt. En hel säsong av den amerikanska versionen finns att se på HBO Max i dag.

Mer läsning:

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL