EXTRA: Dune Part Two är bekräftad!

EXTRA: Dune Part Two är bekräftad!

  • HBO
Emil Oscar Rasmussen
26 oktober 2021 kl. 20:10

Det blir en Dune 2

"Dune" hade svensk biopremiär den 15 september, men i USA gick filmen nyligen upp på biograferna. I staterna har filmen gått mycket bra, vilket kan vara en av anledningarna till att vi nu fått bekräftat att det blir en uppföljare till filmen.

Det kommer inte som någon större överraskning, men nu är det trots allt bekräftat – Dune: Part Two har fått grönt ljus. Detta meddelar produktionsbolag, skådespelare och andra aktörer med koppling till filmen.

Med tanke på att filmens originaltitel är Dune: Part One har nog de flesta räknat med att en uppföljare ska komma, men det har inte blivit bekräftat förrän nu. Hade filmen floppat fanns också risken att en tilltänkt uppföljare inte skulle bli av, men så blev det inte och Dune-fans kan äntligen pusta ut över ett besked, svart på vitt.

LÄS OCKSÅ: Christopher Nolan hyllar Dune

Vad som också gör denna nyheten väntad är att regissören Denis Villeneuve öppet pratat om att han först ville spela in två Dune-filmer på samma gång. Produktionerna delades istället upp, men det var knappast någon hemlighet att det fanns planer på ännu en film.

Planen är att "Dune 2" ska komma ut i oktober 2023.

LÄS OCKSÅ: HBO Max – höjdpunkter i utbudet

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL