Brian Cox om Logan Roy i Succession: Till skillnad från honom är jag socialist

Brian Cox om Logan Roy i Succession: "Till skillnad från honom är jag socialist"

  • HBO
29 mars 2023 kl. 16:03

Berättar om sin empati för karaktären under Q&A i Stockholm.

Efter måndagens galapremiär för den fjärde säsongen av "Succession" dök Brian Cox upp på scen för en Q&A om det avslutande kapitlet av HBO:s hyllade drama.

Under måndagen hölls en galapremiär för den sista säsongen av "Succession". Brian Cox gästade för en frågestund där han bland annat hann med att hylla Alexander Skarsgård, berätta om sina nästkommande projekt – och förklara vad han själv har för tankar kring karaktären han spelar – patriarken Logan Roy.

Succession galapremiär. Q&A med Brian Cox.

På frågan om vad han känner kring den ilska karaktären bär runt på så var det, precis som under flera tillfällen av frågestunden, tydligt att Brian Cox reflekterat mycket kring sin egen karaktär och serien i stort.

– Jag tror att vi alla är arga. Det hela mänskliga släktet är i en särskild arg period i historien. Det är inte så konstigt med tanke på världsläget och faktumet att vi upprepar våra misstag igen, igen, igen och igen.

Men hur kan man hantera det faktumet? Logan och Brian gör det på två väldigt olika sätt, visar det sig.

– Logan och jag har mycket gemensamt. Vi är båda besvikna på det mänskliga experimentet. Vi tror att människor är ordentligt körda. Men jag tror att vi kan bli bättre. Och jag är dessutom socialist. Jag har socialistiska principer. Logan har ingenting.

Brian Cox på röda mattan under galapremiären för Succession säsong 4

Brian Cox fortsätter beskriva sin karaktär och hur han tror att Logan blev den patriark vi ser i serien.

– Logan har blivit högervriden på grund av olika typer av besvikelser i livet. Han hade säkert ideal som ung men har förlorat dem. Han är en misantrop som inte tycker om någon. Han är inte lycklig, utan en väldigt ensam och sorgsen man.

Men det hindrar inte Brian Cox från att känna för sin karaktär.

– Jag har total empati för honom. Jag förstår vad han kommer ifrån, men han måste lära sig att släppa taget och att lita på att människor kommer att utvecklas och bli bättre. Kanske bara inte under vår livstid.

Den avslutande fjärde säsongen av "Succession" hade premiär på HBO Max den 27 mars.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL