A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight – allt om Game of Thrones-serien

A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight – allt om Game of Thrones-serien

  • HBO
Emil Oscar Rasmussen
13 april 2023 kl. 18:15

Dunk och Egg på äventyr

HBO har annonserat nästa kapitel i Game of Thrones-franchisen. Nästa projekt att utvidga universumet är en ny prequel, med det närmast oändliga namnet "A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight". Här är allt vi vet om den kommande serien.

A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight – allt om Game of Thrones-serien

"Game of Thrones" är en av de mest framgångsrika serierna någonsin, så när HBO mot framgångssagans avslutande kapitel annonserade storslagna planer på både den ena och den andra spin-off-serien var det inte helt förvånande. Sedan dess har det rapporterats om alla möjliga typer av kommande projekt inom franchisen, men det är än så länge enbart House of the Dragon som har sett dagens ljus.

Nu ser dock ännu en prequel-serie till Game of Thrones ut att bli av en gång för alla. Under Warner Bros. Discoverys vårpresentation för pressen och investerare den 12 april, meddelade man att arbetet med serien A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight officiellt har fått grönt ljus. Det har viskat om serien i över två års tid och nu ser den alltså ut att bli av på riktigt.

Men vad kan vi egentligen vänta oss av den nya Game of Thrones-serien? Här hittar du allt vi vet om A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight.

Vad handlar The Hedge Knight om?

Precis som redan existerande serier inom Game of Thrones-universum är även den nya serien baserad på verk skrivna av George R.R. Martin. I detta fallet är det författarens berättelser om "Dunk och Egg" som är utgångspunkter för The Hedge Knight. Martins Tales of Dunk and Egg utgörs av en serie kortromaner om två osannolika hjältar bestående av den modige riddaren Ser Duncan the Tall, kallad "Dunk", och hans väpnare Aegon V Targeryan, kallad "Egg".

HBO beskriver att handlingen kretsar kring två oväntade hjältar som strövar genom Westeros – en ung och naiv men modig riddare, Ser Duncan the Tall, och hans lille väpnare, Egg. I en era då Targaryen-ätten fortfarande sitter på järntronen och minnet av den sista draken ännu inte gått de levande vid intet, väntar storartade öden, mäktiga fiender och farliga åtaganden dessa osannolika och omaka vänner.

Baserat på beskrivningen av serien ser vi eventuellt ut att kunna vänta oss en aningen mer lättsam ton i kontrast till Game of Thrones och framför allt House of the Dragon.

A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight – allt om Game of Thrones-serien
Den nya serien utspelar sig efter "House of the Dragon". Foto: HBO.

När utspelar sig den nya Game of Thrones-serien?

George R.R. Martins berättelser om Dunk och Egg utspelar sig 90 år före händelserna i Game of Thrones, men i HBO:s beskrivning av serien ser de ut att ha avrundat det till jämna 100 år. Det innebär att A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight mer eller mindre kommer att utspela sig mellan House of the Dragon och Game of Thrones.

Totalt har författaren skrivit tre kortromaner om Dunk och Egg: "The Hedge Knight" (1998), "The Sworn Sword" (2023) och "The Mystery Knight" (2010). Dessa tre verk släpptes dessutom tillsammans 2015 under namnet A Knight of the Seven Kingdoms.

Vilka ligger bakom A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight?

Det är flertalet namnkunniga aktörer som är anknutna till denna kommande Game of Thrones-prequel. George R.R. Martin kommer själv att vara högst delaktig i projektet och har annonserats både som producent och medförfattare till A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight. Vid sin sida har han Ira Parker, Ryan Condal och Vince Gerardis.

Parker förväntas likt Martin både skriva och producera serien. Tidigare har han arbetat som producent för House of the Dragon. Condal och Gerardis har varit med och arbetat med både Game of Thrones och House of the Dragon, och de rapporteras vara exekutiva producenter för den nya prequel-serien.

Warner Bros. Discovery annonserade A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight i samband med att man också meddelade att HBO Max kommer att bli Max framöver (exakt vad det innebär för den svenska marknaden är fortfarande oklart).

När kommer nästa Game of Thrones-serie?

Exakt när den nya serien, A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight, kommer framgick inte när Warner Bros. Discovery avslöjade nyheten. Vi misstänker därmed att vi kommer att få vänta ett längre tag innan serien får se dagens ljus.

Innan den nya prequel-serien kommer ut kommer vi först att få den andra säsongen av House of the Dragon, som just nu befinner sig i sitt produktionsstadie.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL