House of the Dragon till Sverige – så träffar du stjärnorna

KLART: HBO Max byter namn 2024

  • HBO
Axel Diedrichs
12 april 2023 kl. 23:04

Namnbytet sker i samband med sammanslagning med discovery+

Tidigare i dag fick vi en hint om ett namnbyte och nu står det klart: HBO Max byter namn 2024. Här är allt vi vet.

För inte så länge sedan gjorde HBO Nordic en nylansering då man bytte namn till HBO Max. Man gjorde då en storsatsning på att visa nya storfilmer, kort efter att de visats på bio. Man satsade även hårt på nordiska dramaproduktioner, bland annat svenska serien Lust. Som bekant kastades båda dessa satsningar i sjön, och nu meddelar streamingtjänsten att man byter namn på nytt. 

KLART: HBO Max byter namn 2024
Foto: HBO Max.

HBO Max byter namn 2024

I dag nåddes vi inte bara av den stora nyheten om att HBO gör en ny prequel-serie till Game of Thrones vid namn A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight, som utspelar sig hundra år innan händelserna i originalserien, nu rapporteras det även att HBO Max byter namn 2024. Det nya namnet blir kort och gott: Max.

Även om Max kommer till Europa först nästa år kommer man i USA att få se ändringen redan den 23 maj i år. 

HBO Max och discovery+ slår samman

Det har sedan en tid tillbaka varit känt att HBO Max och discovery+ slås samman till en streamingtjänst, som Warner Bros. Discoverys VD David Zaslav presenterade tidigare i kväll. "Den nya tjänsten kommer att erbjuda HBO-originalproduktioner, succéserier, filmer, reality och mycket mer", skriver HBO Max på sociala medier.

Vidare skriver presschef Mathilde Albinsson följande i ett mejl till TT:

– Alla detaljer för Europa kommer att fastställas och meddelas närmare lanseringen i Europa 2024. 

Filmtopp håller dig uppdaterad om senaste nytt kring streamingtjänsten Max och vad den kommer att innebära för dig som prenumerant.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL