Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Hayes Jimede ute ur Robinson – krigar sig nu tillbaka

Hayes Jemide ute ur Robinson – krigar sig nu tillbaka

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
10 april 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
10 april 2022

Ville lämna under örådet

Efter ett spännande öråd står det klart att Hayes Jemide lämnar "Robinson" 2022. Nu börjar kampen om att ta sig tillbaka till TV4:s populära tävlingsprogram.

Spänd stämning i Lag Öst under kvällens öråd. Foto: TV4.
Spänd stämning i Lag Öst under kvällens öråd. Foto: TV4.

Söndagkvällens avsnitt av Robinson 2022 bjöd på spänt läge när Hayes Jemide, 48, och Mattias Pettersson, 52, återigen stod i händelsernas centrum. Relationen mellan dem har svajat sedan tiden på Gränslandet och under deras första öråd tillbaka i huvudtävlingen skulle mycket mellan de två bli sagt, men också laget i sin helhet. Den som skulle få beskedet att lämna Robinson blev däremot Hayes Jemide, som fick flest röster emot sig.

Begravde stridsyxan efter bråket med Mattias

Hayes Jimede under örådet i "Robinson 2022".
Hayes Jemide under sitt första och kanske sista öråd i "Robinson" 2022. Foto: TV4.

När Hayes Jemide efter att han blivit utröstad, fick turen att välja urna landade möjligheten för honom att ge någon av sina lagkamrater en så kallad blodshämnd. Personen som tilldelas blodshämnden får en extra röst på sig vid nästa öråd den befinner sig i. När alla trodde att han då skulle välja sin stora fiende Mattias, valde Hayes att istället ge den till en annan lagkamrat, Linn Lund

Kanske var det samvetet som till slut fick det bättre ur Jemide, som tidigare uttryckt sin ånger över att ha brutit en överenskommelse gällande en duell med Pettersson i ett tidigare avsnitt. Men istället för att göra livet svårare för honom, väljer han att nu begrava deras stridsyxa. 

Så här säger Hayes Jemides om att lämna "Robinson" 2022: 

– Efter vad jag hört mina lagkamrater säga om mig ikväll så känns det förväntat. Kanske till och med förtjänt. Kör hårt nu och ta hand om varandra. Jag tycker om er, faktiskt. Det har varit jättetrevligt och jag har skrattat en del också. 

Efter örådet avslöjade Anna Frycklund att Hayes faktiskt ville lämna tävlingen, en inställning som växte under kvällen.

Hayes Jemide ute ur "Robinson" – tillbaka i "Gränslandet"

Det må vara som så att Hayes Jemide är ute ur Robinson för den här gången, men hans äventyr fortsätter. Programledaren Anders Öfvergård ger honom en ny chans i syskonprogrammet Gränslandet där han får göra sitt yttersta för att kriga sig tillbaka till Robinson 2022. Hur hans relation med Mattias Pettersson skulle se ut vid en återförening kan vi endast spekulera i, men nog borde den vara bättre än vad den varit hittills.

Du följer Hayes Jemides resa i "Gränslandet" på C More och TV4 Play.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL