Här avgörs finalen i Farmen 2024: ”Fy fan vad gött!”

Här avgörs finalen i Farmen 2024: ”Fy fan vad gött!”

Uppdaterad kl. 20:03 | Publicerad 17 mars 2024 kl. 08:03

En jämn kamp gav ett rafflande avslut på säsongen

Det har blivit dags för den avgörande finalen i året säsong av Farmen. Den som går vinnande ur tävlingen har inte bara erövrat titeln som vinnare av Farmen 2024, utan får också med sig en halv miljon kronor i prispengar. Och en otroligt jämn fight, det blev det.

OBS! Artikeln avslöjar stora händelser och detaljer ur finalavsnittet av Farmen 2024.

Båda finalisterna, Levin Larsson och Cornelia Nordensson, kom in i programmet som torpare med avsikten att ta revansch för sina tidigare säsonger. Cornelia har varit med i Farmen två gånger tidigare, år 2014 och 2015. Levin var med år 2022. Därför var det två otroligt hungriga kämpar som klev fram för att avgöra finalen, framför alla säsongens tidigare deltagare som publik. 

Kämparna får reda på att finalen kommer avgöras i två delar. Den första delen kommer gå ut på att borra så nära en markering på andra sidan en träskiva som möjligt. Den andra och sista delen kommer innehålla några teoretiska kunskapsfrågor, följt av en praktisk uppgift om att förflytta vatten. 

Jämnt redan från start i finalen av Farmen 2024

I den första halvan av finalen ligger en tidsfördel inför slutstriden på spel. Levin noterar att på torpet utfördes det en liknande tävling fast med spikar, i vilken han slog Cornelias resultat. Han verkar säker på sina chanser att kunna vinna den första tävlingen.

Det visar sig snabbt att hans magkänsla stämmer, när Anna Brolin meddelar att han vinner den första deltävlingen – men inte med mycket. Han har en felmarginal på 14,8 centimeter, jämfört med Cornelias 16,5 centimeter. Detta gör att Levin kommer få starta 20 sekunder före Cornelia i den sista delen av finalen. 

Här avgörs finalen i Farmen 2024: ”Fy fan vad gött!”
Foto: TV4.

En chansning som fungerade

Den sista delen utgörs av tre kunskapsfrågor och en praktisk del där en ränna ska byggas för att fylla upp en glasburk med vatten. Ingen av deltagarna verkar ha några större problem med att lösa frågorna, men Cornelia är lite snabbare. Därmed är ställningen mer eller mindre lika inför vattenrännan trots Levins försprång på 20 sekunder. 

Levin har gjort den här uppgiften tidigare och känner sig därför trygg med vad som ska göras. Trots detta har även han problem med att få vattnet att rinna dit det ska och det är otroligt jämnt mellan honom och Cornelia. Han väljer att chansa och börjar hälla vatten trots att hans ränna läcker ordentligt – men det verkar fungera. 

Här avgörs finalen i Farmen 2024: ”Fy fan vad gött!”
Foto: TV4.

Levin vinner Farmen 2024: "Jag mår så jävla bra!"

Levin Larsson lyckas bli först med att fylla sin burk med vatten och blir därmed vinnaren av Farmen 2024. Han springer ett glädjevarv runt gräsmattan och kastar sig sen i armarna på Cornelia Nordensson

– Jag har vunnit och jag mår så jävla bra! Fy fan vad gött! vrålar han.

Här avgörs finalen i Farmen 2024: ”Fy fan vad gött!”
Foto: TV4.

Levin berättar för kameran att denna vinst kanske är det sjukaste han varit med om i livet och att han är otroligt glad över att få revansch för 2022. Han berättar också hur han planerar att köpa en gård för den halva miljonen han just har vunnit. Efter finalen ringer Levin sina föräldrar som också blir överlyckliga. "Jag sa ju att du skulle vinna!" hörs hans mamma ropa genom telefonen.

– Ja, jag har vunnit hela jävla Farmen! svarar Levin med glädjetårarna rinnande ner för kinderna. 

För att se Levin Larsson vinna och hela finalavsnittet i sin helhet, gå in på TV4 eller TV4 Play där du kan hitta alla säsongens avsnitt. Senaste nytt om reality och tv-underhållning hittar du på Realitytopp.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL