Här kan du streama alla Spiderman filmer

Här kan du streama alla Spider-Man-filmer

Filmtopp
15 september 2021 kl. 17:09

Gör dig redo inför "Spider-Man: No Way Home" genom att se de tidigare filmerna.

Den tredje installationen av den nuvarande Spider-Man-serien är påväg. "Spider-Man: No Way Home" kommer på bio i december. Med alla rykten om att skurkar och hjältar kommer att återvända från de gamla filmerna, börjar det bli dags att fräscha upp minnet om allt som hänt genom att se alla Spider-Man-filmerna som kommit ut under åren. Här kommer en lista på vars du kan se dem (om du inte har streamingtjänsten som nämns går alla filmer att hyra på flera ställen).

Spider-Man (2002)

Som den äldsta filmen på listan, är Spider-Man nog mångas första filmupplevelse av titelkaraktären. Tobey Maguire antar rollen som Peter Parker i denna film om hur han blev Spider-man i slutet av sina skolår. Peter flyttar in till New York City med sin bästa vän Harry Osborn (James Franco), i jakten på ett jobb som fotograf och får napp när The Daily Bugle vill ha bilder av Spider-Man. Men problem uppstår när Green Goblin börjar attackera Peters nära och kära.

Spider-Man finns att se på Netflix.

Spider-Man 2 (2004)

I uppföljaren till den första Spider-Man filmen får vi se Peter Parker ha problem med sitt tvådelade liv. I ett försök att få ordning på skola och jobb ger han upp sitt liv som Spider-Man, men när superskurken Dr Octopus (Alfred Molina) blir anlitad av Peters vän Harry för att hitta Spider-Man så tvingas Peter ta på sig dräkten igen för att stoppa den onda professorns härjande. 

Missa inte att läsa Filmtopps ranking av alla Spider-Man-filmer där denna film kniper en topplacering.

Spider-Man 2 finns att hyra på iTunes och Viaplay.

Spider-Man 3 (2007)

I den sista filmen med Tobey Maguires Spider-Man har han äntligen fått balans mellan sina två liv, i sin relation med MJ (Kirsten Dunst) och sitt ansvar som Spider-Man. Men allting förändras när Peter får reda på att polisen hittat hans farbrors mördare. Då konsumeras Peter av hämndlust och en symbiot som gör hans dräkt svart. Harry Osborn försöker även han få hämnd på Spider-Man som han tror dödade hans far.

Filmen är full av stora slag, svek och bedrägerier. För att inte nämna superskurkar. 

Spider-Man 3 finns på Netflix.

The Amazing Spider-Man (2012)

I en omstart av Spider-man serien får vi se Andrew Garfield ta upp manteln som Peter Parker i vad som är en något galnare tolkning av Spider-Mans uppkomst. Peter får reda på att hans far var forskare på Oscorp och letar därmed upp Dr. Connors (Rhys Ifans) som jobbade tillsammans Peters pappa. I samband med ett besök på Oscorp blir Parker biten av en genmodifierad spindel och får sina krafter. 

Peters kärleksintresse Gwen Stacy (Emma Stone) har en pappa som är polischef och inte alls tycker om Spindelmannen. I ett misslyckat experiment på Oscorp skapas The Lizard som försöker göra om alla människor i staden till ödlemänniskor. Spider-Man måste stoppa Lizard samtidigt som polisen är ute efter honom och tar hjälp av Gwen.

The Amazing Spider-Man går att se på Netflix.

The Amazing Spider-Man 2 (2014)

I Garfields andra och sista runda som Spindelmannen ställs han mot Electro (Jamie Foxx), en starkare fiende än han någonsin mött förr. Hans gamla vän Harry Osborn (Dane Dehaan) kommer också tillbaka, den här gången för att träffa sin döende far. När Harry injicerar sig med spindelgift förvärras hans genetiska sjukdom han ärvt, och han förvandlas till Green Goblin, som blir kumpan med Electro. I ett försök att stoppa Electro konfronteras Spider-Man av Green Goblin och hans planer att åka till England med Gwen får ett dystert slut.

The Amazing Spider-Man 2 finns att se på Netflix.

Spider-Man: Homecoming (2017)

Ännu en omstart av Spider-Man börjar här med Tom Holland som den nya stjärnan. I denna film får vi se en charmig och rolig Peter Parker försöka bevisa att han förtjänar att vara del av The Avengers, med cameos av bland annat Tony Stark (Robert Downey Jr.).

Som det stora hotet ser vi Michael Keaton göra återkomst till superhjältefilmen, den här gången som skurken Vulture som verkar vara ovanför Spindelmannens liga med sin avancerade Chitauri-teknologi.

För att se alla filmer Spider-Man varit del av måste man även se några andra filmer som Avengers: Infinity War, den här listan fokuserar inte på de filmerna, men alla Marvel filmer finns att se på Disney+

Spider-Man: Homecoming finns att se på Viaplay.

Spider-Man: Into the Spider-Verse

En unikt animerad film som sticker ut från de andra filmerna på listan. Här följer vi inte främst Peter Parker, utan Miles Morales. Han är en ung kille som får veta att det finns ett Multiversum och får lära sig att vara sitt universums Spider-Man. Men han måste teama upp med personer från andra universum (varav den bästa är Spider-Ham) för att stoppa en fara som hotar dem alla.

En stjärnspäckad komedi för alla med stjärnor som Jake Johnson (New Girl), John Mulaney (SNL) och Hailee Steinfeld (Hawkeye).

Spider-Man: Into the Spider-Verse går att se på Amazon Prime.

Spider-Man: Far From Home (2019)

OBS! Om du är intresserad av att se Avengers: Endgame utan spoilers bör du se den här först. Här kan du läsa om hur du ser Marvel filmerna i kronologisk ordning.

Peters klass åker på resa till venedig där han träffar Nick Fury (Samuel L. Jackson) och Quentin Beck/Mysterio (Jake Gyllenhaal) som behöver hans hjälp att besegra olika “elementals”. Peter får motvilligt hjälpa till när monsterna dyker upp i samma stad som klassen befinner sig. För att få Peter att besegra alla elementals skickar Fury klassen runt hela Europa medan Peter försöker bygga sin relation med Michelle “MJ” (Zendaya).

Spider-Man: Far From Home finns att se på Netflix.

Spider-Man: No Way Home (2021)

Nu kommer vi till filmen som är orsaken till listan. I slutet av förra filmen avslöjades Spider-Mans identitet för hela världen, och nu får Peter möta konsekvenserna. I ett försök att lösa problemet ber han Doctor Strange (Benedict Cumberbatch) gå tillbaka i tiden för att göra det ogjort. Detta blir ett problem när de inser att de mixtrat med rum-tidens stabilitet.

IMDb visar en rollista med många skådespelare från de tidigare Spider-Man-tagningarna, som Norman Osborn (Willem Defoe) från den första tolkningen och Electro (Jamie Foxx) från den andra. Det har även ryktats väldigt mycket att vi kommer få se de tidigare skådespelarna Tobey Maguire och Andrew Garfield när multiversum öppnar sig, dock har Garfield nekat det, och ingen officiell källa har bekräftat att någon av dem är med. Trailern visar också att Alfred Molina kommer tillbaka som Dr Octopus från Spider-Man 2.

Spider-Man: No Way Home kommer gå på bio 17 december.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL