Här kan du streama alla Mad Max-filmer – ladda upp för Furiosa

Här kan du streama alla Mad Max-filmer – ladda upp för Furiosa

Karna Mahoney
22 maj 2024 kl. 16:30

Gör dig redo för den senaste Mad Max-filmen

För den som vill förebereda sig inför dagens premiären av "Furiosa: A Mad Max Saga" med att titta på de tidigare "Mad Max"-filmerna så listar vi dem här.

I dag släpps Furiosa: A Mad Max Saga, hela nio år efter premiären av hyllade Mad Max: Fury Road (2015) kommer det senaste tillskottet i franchisen. Den utlovas vara fullspäckad med action och ha gott om häftiga scener, och av Filmtopps recensent fick filmen högsta möjliga betyg.

I huvudrollen som just Furiosa finner vi Anya Taylor-Joy. Rollen tar hon över från Charlize Theron och tanken är att hon ska vara en yngre version av karaktären. I rollen som filmens antagonist finns Chris Hemsworth som Dr Dementus. 

Rollen Furiosa introducerades i den tidigare filmen Mad Max: Fury Road, men tittarna fick inte lära känna henne särskilt väl den gången. Det ska det bli ändring på i Furiosa: A Mad Max Saga som berättar mer om hennes bakgrundshistoria och var hon kommer ifrån. 

Här kan du streama alla Mad Max-filmer – ladda upp för Furiosa
Foto: Warner Bros.

Sedan tidigare finns det fyra filmer i Mad Max-franchisen. I de första tre filmerna har Mel Gibson i rollen som Mad Max. I den fjärde och senaste filmen var det Tom Hardy som axlade  titelrollen. I den första filmen är Mad Max en trafikpolis som blir indragen i våldsamma gängkrig på gatorna han arbetar på. Under filmernas gång tar handlingen steg in i en dystopisk framtid och en postapokalyptisk värld.

TIPS – Här streamar du alla Mad Max-filmer inför Furiosa: A Mad Max Saga:

Håll utkik på Filmtopp efter fler tips!

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL