Här är Filip och Fredriks nya film – då har den biopremiär

Här är Filip och Fredriks nya film – då har den biopremiär

Axel Diedrichs
15 december 2023 kl. 11:05

Ta en första titt på "Den sista resan"

I dag presenterar Nordisk Film den nya biofilmen av Filip och Fredrik med titeln "Den sista resan". Filmen har premiär i mars nästa år.

Vi har sedan en tid tillbaka känt till att Filip och Fredrik gör en ny film, vilket också är något som Fredrik Wikingsson själv har pratat med Filmtopp om. Han kunde då inte gå in på närmare detaljer mer än att den blir någon slags road trip. I ett pressmeddelande går Nordisk Film äntligen ut med information om filmen som heter Den sista resan. Mycket riktigt bjuder den på en bilfärd.

Här är Filip och Fredriks nya film – då har den biopremiär
Foto: Nordisk Film.

Det här är filmen "Den sista resan" med Filip och Fredrik

Filmen beskrivs som Fredrik Wikingssons och Filip Hammars mest personliga hittills när den tar med Filips far Lars Hammar på en händelserik sista resa i Frankrike. Hoppet är att ingjuta en ny livsgnista i den sista delen av hans liv, och att dela en berättelse som får biobesökarna att vilja höra av sig till sina föräldrar.

– Pappa har i flera år pratat om att han vill ha en ”sista konversation” med mig. Han har alltid varit dramatisk. Jag viftade ganska länge bort tanken på att gå honom till mötes, just av den anledningen, berättar Filip Hammar i pressmeddelandet och förklarar att han kände sig mer och mer tvungen att "hjälpa sin far ur mörkret" när han märkte att det fanns en växande depression i honom. 

– Så jag tog med honom på den här resan, från Köping till den franska rivieran. Och det är den resan som blev den här filmen.

Den sista resan med Filip och Fredrik
Foto: Nordisk Film.
Den sista resan
Foto: Nordisk Film.

Så här säger vännen Fredrik om att få dela den speciella resan med Filip och Lars: 

– Den här inspelningen och resan är det mest känslosamma jag varit inblandad i. Jag har ju känt Lars lika länge som jag känt Filip och hela det här projektet är gjort med hundra procents hjärta.

Han fortsätter med att förklara att det inte spelar någon roll om filmen går hem eller inte, men att han tycker att de har "korn på nåt" som kan "kombinera underhållning med en personlig och stark berättelse".

Se trailern till "Den sista resan" här:

Filip och Fredriks film "Den sista resan" har biopremiär den 1 mars 2024.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL