Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Bästa poddarna i Sverige 2022 – Filip och Fredrik utanför topp 10

Filip och Fredrik bekräftar ny film: "Kommer bli skit av alltihopa"

Axel Diedrichs
Axel Diedrichs | Nyhet
26 juni 2023
Axel Diedrichs
Axel Diedrichs | Nyhet
26 juni 2023

Stor ångest för Wikingsson under postproduktionsfasen

I veckans avsnitt av deras podd bekräftar Filip Hammar och Fredrik Wikingsson att de arbetar på en ny film. Trots höga målsättningar tycks Wikingsson vara i sin fas där han känner att det ändå bara "kommer bli skit av alltihopa".

I veckans avsnitt av Filip & Fredrik Podcast inleder duon med att diskutera ett nytt projekt, en dokumentärfilm som de håller på att avrunda parallellt med den nya säsongen av Alla mot alla som vi sedan tidigare känner till blir en All Star-upplaga. Medan Filip Hammar tycks ta det hela med ett större lugn verkar Fredrik Wikingsson vara i en betydligt svårare emotionell fas där han ser nattsvart på deras skapelse, som publiken förr eller senare ska få ta del av.

Filip och Fredrik bekräftar ny film: "Kommer bli skit av alltihopa"
Foto: discovery+.

Filip och Fredrik bekräftar ny film: "Kommer bli skit av alltihopa"

Innan de gjorde spelfilmen Tårtgeneralen som vann publikens pris på Guldbaggegalan, släppte Filip och Fredrik den hyllade dokumentären Trevligt folk om det första afrikanska lag att anmäla sig till bandy-VM. Framgångarna med de två produktionerna verkar dock vara som bortblåsta i minnesbanken när de nu närmar sig att bli klara med nästa film, åtminstone för Fredrik Wikingssons del som bland annat kallar den för en "dånande två-plus-film".

– Två gånger har du tittat mig i ögonen och sagt att inte en enda frame (bildruta) får vara dålig. Den målsättningen är närmast Kubricksk, säger Filip Hammar till sin kollega och vän i podden.

– Jag vet, det är bara löjligt. Det är klart att det kommer bli skit av alltihopa, säger Fredrik.

Fortsättningsvis jämför de Fredriks nuvarande fas med hur han mådde när de gjorde Tårtgeneralen. Hammar menar då att han kände hur Wikingsson nästan skulle ta livet av sig. 

– Jag har ju tidigare berättat om en natt när jag inte kan sova och går på västerbron i Stockholm när det är snöstorm i december och kolsvart ute, och jag bara hoppas att nån jävel ska stå på bron och försöka ta livet av sig, så att jag kan snacka ner den personen och åtminstone åstadkomma nånting med mitt liv den vintern – för att filmen skulle bli skit. Det är den sortens känsla man hamnar i när man jobbar med nånting länge. Men skitsamma, det är abstrakt för lyssnarna som inte vet vad det handlar om, säger Fredrik. 

Hånar Masked Singer 

När Filip och Fredrik pratar vidare om vad som står på spel för dem ifall filmen skulle floppa skickar de rejäla gliringar till TV4-programmen Masked Singer och Let's Dance.

– Det finns olika målbilder man kan ha när man filar på nånting och filmar kompletteringar, och vill att den här filmen ska bli så jävla fin och stark. Man vill kunna stå på en premiär utan att skämma ögonen av sig och kunna visa sig på stan – sen är det självupptaget, man förstår ju att de flesta människorna skiter väl i den där filmen. Det andra är att man inte behöver tacka ja när när Let's Dance eller Masked Singer ringer för att allt annat [i karriären] är nedstängt.

Lyssna på avsnittet här:

Närmare detaljer om Filip och Fredriks nya film får vi vänta på. Likaså när vi kan förvänta oss att se resultatet.

NÄSTA ARTIKEL