Här är den enda MCU-filmen som släpps 2024

Här är den enda MCU-filmen som släpps 2024

Johan Samuelsson Krantz
23 januari 2024 kl. 16:01

Efter en aldrig sinande ström med Marvelfilmer – nu börjar det att avta

Vi biobesökare har varit vana vid att ständigt se nya kreationer från marveluniversumet gå upp på bioduken årligen. Nu verkar denna tradition se en förändring.

År 2024 så kommer ett flertal filmer som ingår i Marvels bibliotek att ha premiär på bioduken, dock så tillhör inte dessa Marvel Studios filmuniversum – det vi lärt känna som Marvel Cinematic Universe, eller MCU. Madame Web, Kraven the Hunter och Venom 3 alla Marvelfilmer med premiär i år som inte tillhör MCU.

Anledningen till detta är att filmrättigheterna till Marvels diverse superhjältar har legat i händerna på en rad olika aktörer. Fram till 20th Century Fox förvärvades av The Walt Disney Company ägde Fox exempelvis filmrättigheterna till X-Men och Fantastic Four. Sony Pictures har i sin tur haft filmrättigheterna till Spider-Man under en längre tid.

Spider-Man har haft en unik situation. Trots att Sony ägde filmrättigheterna till karaktären, gjordes en överenskommelse mellan Sony Pictures och Marvel Studios för att låta Spider-Man dyka upp i MCU. Detta möjliggjorde att man kunde införliva Spider-Man i MCU-filmerna.

Här är den enda MCU-filmen som släpps 2024
Foto: Walt Disney Studios.

Den enda filmen från Marvel Studios 2024

Deadpool 3, som flyttades från maj till den 26 juli 2024, förväntas bli årets största superhjältefilm. Filmen markerar återkomsten av Ryan Reynolds som Deadpool och Hugh Jackman som Wolverine. Från och med nu hör Deadpool till Marvel Studios, vilket så inte varit fallet innan, och med den tredje filmen tar Reynolds Deadpool klivet in i MCU.

Madame Web med Dakota Johnson i huvudrollen, mera känd som Anastasia Steele från Fifty Shades of Grey-franchisen kommer att inleda superhjälteåret den 14 februari. Kraven the Hunter släpps i sommar den 30 augusti, med Aaron Taylor-Johnson i huvudrollen. Han har medverkat i en Marvelfilm tidigare, då han spelade Pietro Maximoff, mera känd som Quicksilver, i bland annat Avengers: Age of Ultron (2015).

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL