Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Hero gradient image

Så framgångsrikt är Marvel Cinematic Universe - här är faktan

Kristian Andersson | Nyhet
06 november 2017
Kristian Andersson | Nyhet
06 november 2017

Produktionsbolaget Marvel Cinematic Universe har gjort hissnande vinster på sitt filmuniversum.

Produktionsbolaget Marvel har genererat en hisnande vinst på sina filmer i franchisen "Marvel Cinematic Universe". Sedan 2008 har de spelat in 5 miljarder dollar enbart i USA.

Den senaste Marvelfilmen att gå upp på världens biografer är Thor: Ragnarok, som än så länge omsatt 160 miljoner dollar, och då har den inte ens haft premiär i alla de länder den ska visas i. Det är med andra ord svårt att säga hur mycket pengar "Thor" kommer att spela in för den ofattbart populära franchisen Marvel Cinematic Universe (vi har givetvis sett och recenserat filmen).

Nya rapporter visar att Marvel Cinematic Universe har dragit in 5 miljarder dollar enbart i USA. Den globala summan är beräknas vara runt 13 miljarder dollar. Vi kommer givetvis hålla dig uppdaterad för närmare detaljer längre dram.

Marvel Cinematic Universe har existerat i snart 10 år och inleddes med Iron Man (2008). Sedan dess har det har 16 ytterligare filmer och 9 TV-serier haft premiär. Flera av titlarna har varit hyllade av både publik och kritiker och det ser knappast ut som att Marvels filmproduktion ska avstanna. 7 ytterligare filmer och 4 serier är planerade och fler lär det bli.

Vad tycker du om Marvel Cinematic Universe och har du koll på deras bästa filmer?