Hannan El-Abtah ute ur Farmen: Hoppas att Sandra vinner

Hannan El-Abtah ute ur Farmen: "Hoppas att Sandra vinner"

Moa  Andersson
12 februari 2023 kl. 08:02

Viktor i Farmen: "En sagovärld om Sandra inte var på gården"

I dag ska en andrekämpe väljas och det är många farmare som uppfattar sig i farozonen för att bli utmanade. Hannan El-Abtah får till slut lämna Farmen efter en kort vistelse.

Storbonde Nebil Davidsson har denna vecka valt Sandra Öder till förstakämpe eftersom han anser henne vara en stark och smart tjej som har lärt sig mycket på gården. Hon har enligt honom varit tydlig med att hon är på Farmen för att vinna.

– Vill hon fightas med alla andra, då kommer jag låta henne fightas, förklarar Nebil.

Hannan El-Abtah ute ur Farmen: "Hoppas att Sandra vinner"
Sandra Öder. Foto: TV4 / C More.

"För mig finns det bara ett beslut"

I dag ska förstakämpe Sandra Öder välja vem hon ska möta i tinget. Många på Farmen uppfattar sig i farozonen att bli utmanade av Sandra.

– Det känns tufft och veta att jag ska ta ett beslut och riskerar att åka hem. Jag har försökt att tänka och avväga alla olika tankar och ideér, men för mig finns det bara en tanke och ett beslut. En person och fatta alltså, så jag får gå på det, säger Sandra.

Om Hannan El-Abtah får gissa så tror hon att Sandra kommer välja henne till andrekämpe i dagens utmaning i tinget. Hon har inga amuletter, vilket de flesta utav killarna har, men hon tror även att Nebil och Sebastian påverkar hennes val.

Sandra tycker att valet känns jobbigt eftersom att personen hon valt är "sjukt grym" och förlorar hon kommer det ändå kännas bra. Det här är bara något hon måste göra för att ha mer koll på spelet, personen hon kommer välja kommer förstå varför hon väljer just denne.

Hannan El-Abtah i Farmen 2023
Hannan El-Abtah. Foto: TV4 / C More.

"Två starka tjejer i ett hus fullt med män"

Det är dags för Sandra att välja andrekämpe. Hon menar att det har varit ett lätt beslut och ett tufft beslut. Det lätta är att hon från start sagt att hon vill vinna och att hon kommer ta en person som det faktiskt kommer blir en kamp med. Det kommer inte vara en person som hon redan från början vet att hon kommer slå.

– Därför har jag valt en person som jag tror kommer ge mig en match, men också som jag tror kommer vara en väldigt stark spelare om den faktiskt vinner över mig. Den personen som jag har valt att gå upp i tinget med är Hannan, avslöjar Sandra. 

Hannan tycker det känns vemodigt att höra eftersom det betyder att någon av de enda två tjejerna kvar på Farmen kommer få åka hem. Hon menar att antingen får hon lämna hela upplevelsen och alla på gården, eller så kommer hon tillbaka Farmen utan Sandra, och att det känns tråkigt. 

– Det kändes lite jobbigt när Sandra sa mitt namn för jag hade lite hopp. Vi är två starka tjejer inne i ett hus med massa män, jag hade lite hopp om att vi två kunde fighta oss igenom till final, men den där tjejen är envis, säger Hannan.

Hannan El-Abtah ute ur Farmen: "Hoppas att Sandra vinner"
Sandra och Hannan i tinget. Foto: TV4 / C More.

"JC hade blivit 20 år yngre om Sandra åker ut"

I dagens tävling i tinget utmanas Sandra och Hannan i "Kannan". Det går ut på att de ska greppa tag om två mjölkkannor vilka väger 15 kg styck. På programledare Anna Brolins signal ska de greppa tag om kannorna och den som klarar hålla uppe dess tyngd längst vinner och får återvända till Farmen.

Sandra hoppas att trots sina skador samt en längre tid på Farmen än Hannan att hon ska vinna på tinget. Hon påstår att det är ju därför man är där, för att kriga sig fram. Viktor Bergström har dock en annan åsikt om vem bör stanna på Farmen.

– Farmen hade blivit en sagovärld om Sandra inte var på gården. Det hade varit glada miner och lyckliga slut. Till och med JC hade blivit mycket piggare, han hade blivit 20 år yngre om Sandra åker ut, menar Viktor. 

Sandra och Hannan i Farmen 2023
Sandra vinner i tinget. Foto: TV4 / C More.

Hannan får lämna Farmen: "Resan var kort men god"

När Hannan greppar tag i kannorna känner hon att de är lätta och att hon har möjlighet att vinna tävlingen. Dock klarar hon inte att hålla de uppe lika länge som Sandra, och tvingas lämna Farmen

– Resan var kort med god. Jag hade velat vara kvar med alla, men jag hoppas att Sandra vinner Farmen. Det hade varit kul att se en sådan stark kvinna ta ut alla männen, avslutar Hannan innan hon beger sig iväg.

"Farmen" 2023 ser du på TV4, TV4 Play och C More. 

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL