Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Han spelar Butter i Disneys kommande Snövit

Han spelar Butter i Disneys kommande Snövit

Kristian Andersson | Nyhet
04 juli 2022
Kristian Andersson | Nyhet
04 juli 2022

Disney har hittat sin surgubbe

Det har varit tyst från Disneys sida vilka som får karaktärerna i "Snövit", men nu kan vi konstatera att Martin Klebba fått rollen som surgubben Butter

Efter att Peter Dinklage uttalade sig negativt om den kommande live-actionversionen av Snövit i podcasten WTF, har det varit relativt tyst om den kommande filmadaptionen. Kritiken rörde främst att Dinklage ansåg att själva berättelsen var föråldrad.

– De var väldigt stolta över att ge en latinoskådespelerska rollen som Snövit, men de berättar fortfarande historien om 'Snövit och de sju dvärgarna'. Ta ett steg tillbaka och titta på vad ni gör där. Jag får inte ihop det. Ni är progressiva på ett sätt, men ni skapar fortfarande den där jävla bakåtsträvande historien om sju dvärgar som bor i en grotta tillsammans.

Dinklage uttalande har mött av viss kritik eftersom det redan är svårt nog för kortväxta skådespelare att få Hollywoodjobb.

Pirates of the Caribbean-skådespelaren klar

Martin Klebba
Foto: Disney

Nu rapporterar The Disinsider att Martin Klebba är klar för rollen som Butter. För er som inte känner till skådespelaren så har han bland annat medverkat i Disneys Pirates of the Caribbean.

Klebba berättar också att han är färdig med själva inspelningen, vilket innebär att vi kan förvänta oss en premiär någon gång 2023.

Gal Gadot som den elaka drottningen

Andra skådespelare som är klara för filmen är Gal Gadot (Elaka drottningen), Rachel Zegler (Snövit) och Andrew Burnap.

Manuset skrivs av Marc Webb som ligger bakom The Amazing Spider-Man och 500 days of summer. Musiken komponeras av Ben Pasek och Justin Paul.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL