Han spelade Hyde i That '70s Show – riskerar nu 45 års fängelse

Han spelade Hyde i That '70s Show – riskerar nu livstid i fängelse

Filmtopp
19 januari 2023 kl. 21:01

Ska snart upp i rätten igen

I nya serien "That '90s Show" återser vi flera av stjärnorna från "That '70s Show", men inte Danny Masterson som spelade Hyde. Skådespelaren riskerar livstid i fängelse för sexuella övergrepp och våldtäkter.

Skådespelaren Danny Masterson var en av de största publikfavoriterna i kultserien That '70s Show som rullade mellan 1998–2006. Medan flera av de andra stjärnorna gör gästspel i Netflix nya serie, uppföljaren That '90s Show, står vid sidlinjen. Anledningen är att han flera grova anklagelser riktade mot sig, för sexuella övergrepp och våldtäkt, och riskerar att straffas med livstid i fängelse.

År 2017 anklagades Masterson för sexuella övergrepp av fem kvinnor, och år 2020 åtalades han för att ha våldtagit tre kvinnor. Då skrev Netflix ut honom ur deras komediserie The Ranch, i vilken han spelade mot tidigare That '70s Show-kollegorna Ashton Kutcher, Kurtwood Smith och Wilmer Valderrama.

Sedan dess har fyra kvinnor dessutom stämt Scientologi-kyrkan, som Masterson varit medlem i sedan länge, för att de ska ha samarbetat för att hindra rättvisa, intrång av privatliv och förföljelse, i relation till deras anklagelser.

Han spelade Hyde i That '70s Show – riskerar livstid i fängelse
Foto: FOX.

Danny Masterson som spelade Hyde riskerar livstid i fängelse

Masterson påstår sig vara oskyldig i samtliga fall, men skulle han dömas riskerar att få ett fängelsestraff på hela 45 år, alternativt livstid. I slutet av 2022 ledde en oenig jury till en förlikning i målet. Efter nyheterna blev det känt att jurymedlemmarna, som inte kunde nå enighet i ett beslut, lutade mot att frikänna Masterson. Så sent som den 10 januari i år meddelade åklagare att de avser att återuppta målet – detta efter att en domare avslagit skådespelarens begäran om att lägga ner det.

I skrivande stund befinner sig Masterson på fri fot med vissa restriktioner, mot en borgenssumma på 3 miljoner dollar. Fallet är planerat att återupptas i rätten igen den 3 april.

Netflix uppföljande serie till That '70s Show omnämner inte karaktären Hyde överhuvudtaget. I en tillbakablick i That '90s Show som inkluderar alla de övriga medlemmarna av det ursprungliga kompisgänget ser Mastersons karaktär till och med ut att vara medvetet exkluderad.

Efter att That '70s Show avslutades 2006 har flera av skådespelarna medverkat i en rad stora filmproduktioner. För Danny Mastersons del har det i första hand blivit mindre roller och The Ranch som han snabbt skrevs ut ur på Netflix var hans största roll på flera år.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL