EXTRA: Johnny Depps rättegång mot Amber Heard igång

"Han kommer döda mig" - Amber Heard i rättegångssalen

Uppdaterad kl. 13:05 | Publicerad 06 maj 2022 kl. 11:05

"Han kommer döda mig nu"

I rättegången mot Amber Heard berättar skådespelerskan under sitt vittnesmål om fysiska, verbala och sexuella övergrepp från exmaken Johnny Depp.

Under dag två av Amber Heards vittnesmål i rättegången mot henne berättar hon om de våldsamma händelserna som utspelade sig mellan henne och exmaken Johnny Depp under deras förhållande. I rättegången stämmer Johnny Depp exfrun för förtal, på grund av en artikel som skådespelerskan publicerade i The Washington Post där hon sade sig vara offer för våld i en nära relation. 

Amber Heards försvar i rättegången bygger på påståenden om fysiska, verbala och känslomässiga övergrepp från Johnny Depp. Försvaret menar också att Depp har utfört sexuella övergrepp upprepade gånger, det rapporterar Deadline. Depp nekar till alla anklagelserna. 

Amber Heard I Aquaman
Amber Heard I Aquaman. Foto: Twentieth Century Fox Sweden AB

"Han kommer att mörda mig nu"

I sitt vittnesmål berättar Amber Heard om ett bråk som bröt ut mellan paret under deras förhållande 2015. Bråket startade enligt henne efter att hon hittat meddelanden mellan Johnny Depp och en tidigare flickvän på skådespelarens iPad. Heard berättar att Depp då började misshandla henne med upprepade slag men att hon inte kommer ihåg smärtan så mycket som Depps ord om att han hatar henne och att han ska mörda henne. Efter Heards återgivelse visade försvaret upp bilder på Heard där hon var täckt av blåmärken och hade en bruten näsa i rättssalen. 

Heard om de sexuella övergreppen 

Heard berättar också om hur hon krossat en flaska som Johnny Depp hånat henne med och att exmaken då ska ha slitit av hennes nattlinne och penetrerat henne med en flaska upprepade gånger medan han uttryckte hur han hatade henne och att hon förstört hans liv. Samtidigt ska han ha sagt att han skulle mörda henne.

Stämmer exfrun på 50 miljoner dollar

Rättegången mot Amber Heard är en följd av att Johnny Depp stämt exfrun för förtal på 50 miljoner dollar. Depp menar att Heard har ljugit om övergreppen och samtidigt förstört hans karriär. Efter att skådespelerskan publicerat en artikel i The Washington Post där hon påstått sig vara offer för våld i en nära relation förlorade Depp bland annat sina roller i Pirates Of the Caribbean-franchisen och Fantastic Beasts-serien. Depp menar också att det är Heard som varit varit våldsam i deras relation och att han fått utstå misshandel från henne upprepade gånger. 

Mer läsning: 

 

 

 

NÄSTA ARTIKEL