Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Hamilton säsong 2 – Premiärdatum spikat!

Hamilton säsong 2 – Premiärdatum spikat!

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
21 mars 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
21 mars 2022

Carl Hamilton kommer snart tillbaka

Jakob Oftebro är tillbaka som underrättelseofficeren Carl Hamilton som tillsammans med sin nya kärlek kastas mellan dramatiska uppdrag på franska Rivieran och kärnvapenaffärer i Kiruna. "Hamilton" säsong 2 består av fyra berättelser uppdelade i åtta actionfyllda avsnitt.

Hamilton säsong 2 börjar under en topphemlig NATO-operation i Medelhavet där en svensk attackdykare mördas. Carl Hamilton blir snabbt indragen i händelsen vilket bland annat betyder att hans nyfunna relation sätts på prov.

– Det är väldigt roligt att få vara en del av Hamilton, säsong två! Hamilton är ju nästan kultförklarat, och det är verkligen en ynnest att arbeta med begåvningar som Jakob Oftebro, Erik Leijonborg och Per Hanefjord. Jag spelar Hamiltons flickvän Lykke och jag är imponerad av hennes goda hjärta, mod och tålamod. Man måste vara oerhört kär för att ha överseende och acceptera den mycket speciella livssituationen, säger Félice Jankell

Förutom att tittarna återser Jakob Oftebro som Hamilton återvänder även Nina Zanjani i rollen som Kristin Ek, Jörgen Thorsson som it-geniet Birger Hagman och Annika Hallin som amiralen Astrid Bofors.  

Skiljer sig från första säsongen

Hamilton säsong 2
Jakob Oftebro som Carl Hamilton. Foto: C More/Mattias Andersson.

Den nya säsongen av Hamilton består av fyra berättelser fördelade på åtta avsnitt. I första två avsnitten åker Hamilton till Rivieran för att rentvå sin kollega. De följande två avsnitten utspelar sig i Kiruna och Bryssel och handlar om en kärnvapenaffär.  

– Hamilton är tillbaka med full kraft. Vi är väldigt glada över att få presentera säsong två, den skiljer sig från första säsongen i både tema och karaktärer. Vi har denna gång riktigt bra internationella skådisar! Jakob Oftebro, Nina Zanjani, Félice Jankell, Jörgen Thorsson och Annika Hallin gör som vanligt fantastiska insatser, säger Piodor Gustafsson, dramadirektör för TV4 och C More.  

Hamilton säsong 2 produceras av Renée AxöDramacorp Pampas för TV4 och C More. Petra Ahlin är exekutiv producent för projektet på TV4 och C More. Manus är skrivet av Fredrik T Olsson, och Erik Leijonborg och Per Hanefjord står för regi.  

Hamilton säsong 2 har premiär 18 april på C More och 2 maj på TV4 och TV4 Play.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL