Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Då släpps Felix Herngrens film Dag för dag på C More

Då släpps Felix Herngrens film Dag för dag på C More

  • C More
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
09 mars 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
09 mars 2022

Bekräftad premiär för "Dag för dag"

Den livsbejakande dramakomedin "Dag för dag" som regisserats av Felix Herngren ska äntligen få nu ut till en publik. Filmen kommer inom kort att släppas exklusivt på C More.

I Dag för dag ser vi nyligen bortgångne Sven Wollter göra sin allra sista prestation framför kameran. Utöver honom finns även Marianne Mörck, Tomas von Brömssen, Martina Haag, William Spetz och Peter Magnusson med bland de bärande rollerna. Filmen beskrivs som en varm dramakomedi om att få en sista chans i livet, om att våga älska när man tror det är för sent, om vänskap över generationsgränserna och om döden, som när den kommer nära, kan få oss att börja leva.

Filmen inleds på ett äldreboende där Tomas von Brömssen spelar den demente Tage. Där finns även Malte som spelas av Sven Wollter och Rut spelad av Marianne Mörck. På äldreboendet får vi möta vårdaren Katrin spelad av Martina Haag och städaren Simon som spelas av William Spetz. Tillsammans beger sig de fem personerna ut på en husbilsresa genom Europa för att uppfylla en äldre mans sista önskan.

– Så, nu kommer långfilmen Dag för dag äntligen ut, efter snart två års väntan. Dock har den möjligen högre relevans idag då den handlar mycket om livets stora frågor. C More kommer att ge den förutsättningar att nå en bred publik och bli tillgänglig för väldigt många. Och det är jag väldigt glad över, säger Felix Herngren.

När har "Dag för dag" premiär?

Med ett manus av Tapio Leopold efter en story av William Spetz och Martina Haag så regisserar Felix Herngren denna långfilm med ämnen som berör alla och framför allt honom själv.

– Med tanke på det fina mottagande som Se upp för Jönssonligan fick hos oss på C More, så ser vi otroligt mycket fram emot att få bjuda våra tittare på denna efterlängtade storfilm. Vi vet att vår publik uppskattar exklusivt premiärinnehåll, säger Anna Chrona, Head of OTT på C More.

Den efterlängtade filmen Dag för Dag får exklusiv premiär på C More den 31 mars. 

MER LÄSNING:

NÄSTA ARTIKEL