Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Håll utkik efter de här fem profilerna i Robinson 2022

Håll utkik efter de här fem profilerna i Robinson 2022

Jonathan Smeds | Nyhet
19 mars 2022
Jonathan Smeds | Nyhet
19 mars 2022

Dessa fem kommer förgylla årets säsong

Snart är det dags för den nya säsongen av Robinson. Som vanligt bjuder programmet på en del starka personligheter.

I årets säsong av Robinson är man tillbaka i Västindien. Precis som förra säsongen är det 12 deltagare med från start, som delats in i Lag Nord och Lag Syd. Genom åren har programmet gett oss profiler som Robinson-Robban, Martin Melin och Zübeyde Simsek. Årets säsong ser också ut att bjuda på deltagare som potentiellt kan hamna på listan över minnesvärda personer programmet haft med. Älska dem eller hata dem, men att de som valts ut till den här artikeln kommer definitivt skapa diskussioner hemma i tv-sofforna.

Gorm Hallberg-Lange

Gorm Hallberg-Lange i Robinson
Gorm Hallberg-Lange i Robinson. Foto: TV4

Ålder: 61 år
Yrke: Jurist
Ort: Stockholm

Personlig sak till programmet: Boken Lev livet fullt ut av Eckhart Tolle

Gorm är verkligen den första deltagaren som gör ett intryck på en. Måhända kanske inte det mest positiva. Utan att avslöja för mycket börjar första avsnittet med att alla får chansen att göra ett egoistiskt val, som ger en enskild individ i varje lag en fördel. En som inte behöver fundera två gånger om huruvida detta påverkar laget är Gorm, för han bokstavligen stormar i väg. Ångrar han sig efteråt? Nja, knappast. Han säger själv att han främst är här för att vinna. Samtidigt verkar han ändå se värdet i lagspelet, och är därför senare trots allt en hyfsad teamplayer. Beskriver sig själv som "en tonåring i en rostig bil", bara det är ju lite kul.

Isabella Resmark

Isabella Resmark i Robinson
Isabella Resmark i Robinson. Foto: TV4

Ålder: 25 år
Yrke: Havslivsräddare
Ort: Ängelholm

Personlig sak till programmet: Cyklop och snorkel

Här är en riktig vattendelare, det vill jag lova! Likt Gorm tvekar inte Isabella med att ta det själviska beslutet, men till skillnad från honom verkar hon inte känna ett uns av ånger. Eller ja, lite grann kanske, men mest eftersom det verkar påverka henne negativt. Hon jobbar som havslivsräddare och säger själv att hon "basically är Baywatch" och visst märks det. Älskar man personer med mycket energi, som gillar att ta plats och verkar ta livet med en klackspark, då kommer Isabella bli er favorit. Om man däremot inte gör det, är det nog snarare så att man kommer vilja byta kanal varje gång hon öppnar munnen. 

Per Grape

Per Grape i Robinson
Per Grape i Robinson. Foto: TV4

Ålder: 42 år
Yrke: Kursledare
Ort: Sollentuna

Personlig sak till programmet: En inplastad motiverande text i fickformat

Isabella är med i Lag Syd, och här ser det i början ut som att allting kommer käpprätt långt ut i den tropiska djungeln. Men så uppenbarar han sig, lagets pappa och resonliga röst, Per Grape. Den kampsportande kursledaren ser till att laget samlar sig, och verkar leda dem utan att för den delen uppfattas som bossig. Han får också mycket screentime, vilket borde tyda på att han lär vara med ett tag. Jag får lust att gå med i en kurs Per leder nu på en gång, oavsett vad han lär ut. Enda minuset är hans personliga sak. En motiverande text, really? Beskriver sig även vara en örn, vad nu det ens betyder.

Daniel Granlund

Daniel Granlund i Robinson
Daniel Granlund i "Robinson". Foto: TV4

Ålder: 37 år
Yrke: Kock
Ort: Luleå

Personlig sak: Backgammon

Till skillnad från tidigare namn tar inte Daniel plats på samma sätt, och det är en av egenskaperna som jag tror lär gå hem i stugorna. När flera andra tänker på sig själv, är Daniels första instinkt att göra det som är bäst för laget. Det tycks inte heller vara en tillfällighet, utan ett genomgående tema i första avsnittet. Jag tror knappast att det är han som kommer ligga bakom några bråk i årets säsong, tvärtom. För när jag lyssnar på Daniel, och ser hur han agerar, stiger genast suget för att anställa honom som min personliga kock. Finns ett slags norrländskt lugn hos denne lulebo.

Angela Maria Perira Praxedes

Angela Maria Perira Praxedes i Robinson
Angela Maria Perira Praxedes i "Robinson". Foto: TV4

Ålder: 45 år
Yrke: Driver familjehem
Ort: Öjebyn

Personlig sak: Triangelspelet

Nu är vi tillbaka till karaktärer som gillar att ta plats! Angela verkar först inte göra så mycket väsen av sig, men när hennes lag ska börja bygga vindskydd kommer en annan Angela fram. En som verkar anse sig vara bäst i allt, och gärna bestämmer över vad som ska göras. Den bossiga attityden är dock bara halva sanningen. Här finns även en kvinna som förkunnar sin kärlek till programledaren Anders (har ju inte åldrats väl) på ett mycket öppet sätt. Tiden får utvisa vilken av dessa två personligheter som mest kommer träda fram i rutan. Oavsett vilket lär hon bli en omtalad person under säsongens gång.

Robinson 2022 har premiär den 20:e mars. Det sänds kl 21.00 på TV4 och streamas även på TV4 Play. 

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL