Gunilla Persson i blåsväder – gjorde reklamfilm för “högerextremister“

Gunilla Persson i blåsväder – gjorde reklamfilm för högerextremister

Axel Diedrichs
06 juni 2024 kl. 12:30

Gunilla skapar nya rubriker

Gunilla Persson har retat upp massan igen. I ett nytt klipp gör hon reklam för det politiska partiet Allt för Sverige, som ofta beskrivs som högerextremt.

Kändisprofilen Gunilla Persson har haft en stark närvaro i media den senaste tiden. Inte bara gjorde hon ett uppskattat framträdande i Melodifestivalen, hon frontade även Viaplays realityprogram Camp Kulinaris där vi fick se henne driva en restaurang.

Nu har Gunilla ännu en gång hamnat i ropet, men den här gången i mer negativ anda. Inför Sveriges nationaldag den 6 juni dök hon upp på det politiska partiet Allt för Sveriges sociala medier där hon medverkade i en reklamfilm. Partiet beskrivs som kontroversiellt och högerextremistiskt, och i klippet uppmanar hon följare att fira med partiets ledare Gustav Kasselstrand.

– Nu på torsdag, den 6 juni, är det Sveriges nationaldag. Då firar vi vår frihet och vårt land som ingen kan ta ifrån oss. EU ska hålla sina tassar borta, kan vi se Gunilla Persson säga i ett reklamklipp som delats på Twitter. 

"Jag är opolitisk och oengagerad"

Gunilla själv verkar inte ha varit tillräckligt medveten om vilket parti hon gjort reklam för. I ett SMS till tidningen Expressen säger hon att hon inte delar AFS åsikter, utan menar att hon "fick 4000 kronor för att spela in en Memmo-hälsning".

– Jag röstar på Jesus Kristus och tror på Guds rike. Jag är opolitisk och oengagerad i politik och röstar varken på vänster eller höger eller mittemellan, skriver Gunilla Persson till Expressen.

AFS har tidigare använt samma sätt för att få kändisar att driva deras reklam, inte minst Glenn Hysén som även han hävdade att han inte kände till vilka de var eller vad de står för.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL