Gunilla Persson anklagar Mauri för misshandel: ”Avsiktligt förgiftat mig”

Gunilla Persson anklagar Mauri för misshandel: ”Avsiktligt förgiftat mig”

Emil Oscar Rasmussen
03 januari 2024 kl. 18:01

Ansträngt läge mellan Gunilla Persson och Mauri Hermundsson

Tonläget mellan den tidigare Hollywoodfrun Gunilla Persson och Mauri Hermundsson blir alltmer ansträngt. Nu överväger Gunilla Persson att stämma Mauri för misshandel.

Den senaste säsongen av Mauri Hermundssons tv-program Mauri – vad hände sen? gästades av Gunilla Persson. Utfallet blev varken som den tidigare Hollywoodfrun eller Mauri hade tänkt sig och sedan inspelningen har relationen mellan de två profilerna varit minst sagt frostig.

Under höstens gång har vi kunnat läsa om Gunilla Perssons missnöje över hur hon behandlades i programmet och beklagade sig redan innan det sändes. Kritiken fokuserade inledningsvis på att Gunilla upplevde att Mauri och produktionen var respektlösa i samband med hennes mammas begravning.

Situationen med begravningen var dock inte det enda som Gunilla Persson var missnöjd över, då hon under programinspelningen dessutom blev matförgiftad. En händelse som blåst upp ytterligare efter Mauris medverkan i TV4:s Nyårskarameller.

Gunilla Persson anklagar Mauri för misshandel: ”Avsiktligt förgiftat mig”
Foto: TV4.

Gunilla Persson anklagar Mauri för misshandel: ”Utsattes för ett MORDFÖRSÖK”

Mauri Hermundsson var på plats i TV4:s Nyårskarameller och ett hett samtalsämne var just den ansträngda relationen till Gunilla Persson. Där skämtade Mauri friskt om att han mycket väl kan komma att sitta "i domstol mot Gunilla Persson" och att hon ännu inte begravt stridsyxan.

I segmentet visar de även en klipp från Mauri – vad hände sen? och ögonblicket där Gunilla Persson förmodas ha blivit matförgiftad. Under gårdagen gick profilen ut på sociala medier och avslöjade att hon avser att åtala Mauri för händelsen.

Gunilla Persson skriver på Instagram:

Jag hoppas att ni, alla kära vänner, fått en bra början på det nya året. Någon som inte får en bra början är Mauri som på @tv4 Nyhetskaramellerna sitter och hånar mig och erkänner att han avsiktligen förgiftat mig och därigenom begått brott.

Gunilla Persson fortsätter därefter inlägget med att hänvisa till sina advokater och menar att de "inom kort" kommer att åtala Mauri för brott.

Hon avslutar inlägget som följande:

Man kan verkligen dö av matförgiftning och så sjuk som jag blev trodde jag verkligen att jag skulle dö. Att jag utsattes för ett MORDFÖRSÖK var ju helt klart.

Enligt en av Gunilla Perssons advokater, Johan Cahp, rör det sig om en misshandelsanmälan.

– Om man förgiftar en person medvetet så är det frågan om en misshandel, på samma sätt som om man slår någon på käften. Det innebär att det är ett så kallat artbrott som normalt ska leda till fängelse, säger Cahp, enligt Expressen.

Cahp menar dessutom att straffvärdet borde vara högre än vad som är standard med tanke på att man "förnedrar och förlöjligar" Gunilla Persson genom att visa klippet.

Gunilla Persson anklagar Mauri för misshandel: ”Avsiktligt förgiftat mig”
Gunilla Persson och hennes mamma Iris. Foto: Viaplay.

Till attack mot Mauris fans: ”Tråkigt och se hur obildade de är”

Efter gårdagens inlägg på Instagram har Gunilla Persson mottagit en stor mängd negativa kommentarer, något som hon väljer att bemöta i ett nytt inlägg i dag:

Vill bara säga att man blir skräckslagen över hur mycket hat det finns i människors hjärtan. Jag tar inte bort några kommentarer alls men var försiktiga med att hota mig till livet därför att det kan verkligen back fire på er. Hela Mauris fan krets är samlad nu. Det är tråkigt och se hur obildade de är. Men det borde man ju förstå, jag undrar om de för huvudtaget kan läsa innantill och se vad advokaterna säger i artikeln. Och det verkar gå helt över dessa individers förstånd när det är uppenbart vad Mauri är ute efter när jag tar första tuggan. Kolla hans min, den säger allt. Mina damer och herrar och uslingar - I WON’T SHAKE!

"TV4:s Nårskarameller" och "Mauri – vad hände sen?" finns att streama på TV4 Play.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL