Gunde Svan brister ut i tårar – berörd av teamets insats i Kompani Svan

Gunde Svan brister ut i tårar – berörd av teamets insats i Kompani Svan

Axel Diedrichs
Uppdaterad 05 december 2023 kl. 07:12 | Publicerad 04 december 2023 kl. 17:12

Kan inte hålla tillbaka efter dagens slutövning

Dramatiken tätnar i "Kompani Svan". I dagens avsnitt får vi se en stolt Gunde Svan brista ut i tårar efter att deltagarna tagit sig genom flera svåra test.

Artikeln avslöjar inga tävlingsresultat.

Vi närmar oss finalen av Kompani Svan säsong 2 och resan dit har varit hård. I programmet följer vi som bekant tio profilerade svenskar, som mönstrar på för att tränas av programledarna Gunde Svan och Mikael Tornving i ett militärt boot camp. För att klara de olika prövningarna krävs det att man kämpar i den grad att man pressar sig förbi bristningsgränsen.

I säsongens trettonde avsnitt fortsätter slutövningen med sin stenhårda marsch, där vi ser kändisar som Dante Zia, Markus Granseth, Mikaela Laurén och Rickard Olsson tävla. När han bevittnat allas insats kan Gunde Svan inte göra annat än att låta tårarna rinna.

Gunde Svan brister ut i tårar – berörd av teamets insats i Kompani Svan
Foto: discovery+ / Kanal 5.

Teamets insats i Kompani Svan får Gunde Svan att brista ut i tårar

När avsnittet börjar, går slutövningen in i dygn två och ett par av de deltagande kommer att tvingas lämna innan den stora finalen. I dagens uppgift ska de, indelade i stridspar, fånga in utplacerade blinkande flaggor på ett massivt fält inom en tidsgräns på 60 minuter. 

I nästa moment ska de hämta ammunitionslådor till sina vapen, men för att kunna öppna dem måste de hämta ned nycklar som hänger i olika träd. Därefter ska de genomföra en skarpskjutning med ammunitionen som de lyckats tillskansa sig. Den sista etappen går ut på att de ska kånka på en mängd stridsvagnsminor som alla väger tio kilo styck. 

När deltagarna efter många om och men kommer i mål med dagens slutövning, som vi inte ska avslöja hur den går, får de stort beröm av en berörd Mikael Tornving.

– Som ni vet kommer majoren och jag från två helt olika världar. Majoren har ju levt i tävlingsvärlden och jag har levt ganska mycket i den militära världen. I själ och hjärta så är jag bara infanteri-officer, och det jag har sett i dag har imponerat. Ni har, i stridsparen, löst uppgiften och för en militär är att lösa uppgiften det finaste som finns. Jag är väldigt imponerad, säger han till gruppen. 

Gunde Svan blir dock desto mer påverkad av vad han har bevittnat:

– När ni kom så var det kanske många av er som trodde att det här med att få er att växa bara var ord. Men det här är varför jag vill vara med. Den här känslan ni har, som ni inte tror är genomförbart. Det är då det är på riktigt. Jättegrattis till er som är först, säger han.

Medan ett stridspar är klart för final fortsätter Svan med att ge ett tungt besked till de övriga, som får veta att de måste genomgå en tuff tävling för att säkra sin plats i finalen. 

Veckans avsnitt av "Kompani Svan" finns att streama på discovery+ och visas på Kanal 5 klockan 21:00. 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL