Kompani Svan affischbild

Premiär för Kompani Svan säsong 2 – så var första avsnittet

  • Discovery+
11 september 2023 kl. 12:00

De nya rekryterna testas på uthållighet, styrka och intelligens

Tio nya nervösa rekryter landar framför Gunde Svan för att ta sig igenom en kämpig militärutbildning i “Kompani Svan” säsong 2. Utan tidigare erfarenhet ska de pushas för att förhoppningsvis komma ut som starkare och ännu bättre människor.

Artikeln innehåller händelser ur dagens (11 september) avsnitt av "Kompani Svan" säsong 2.

En ny omgång av tio kända svenskar ska ta sig an militärutbildningen i Gunde Svans kompani, som han rattar tillsammans med Mikael Tornving. De nya rekryterna består av Isabel Adrian, Rickard Olsson, Mikaela Laurén, Loui Sand, Glenn Hysén, Josefine Öqvist, Markus Granseth, Antonija Mandir, Nemo Hedén och Dante Zia. Samtliga rekryter känner sig nervösa på bussen mot krigsskolan i Kvarn. Utav de tio har endast Rickard Olsson och Glenn Hysén tidigare militärerfarenhet från deras dagar i lumpen. Något de börjar få nostalgiska, men inte så goda minnen av, när de kommer fram.

Premiär för Kompani Svan säsong 2 – så var första avsnittet
Mikaela Laurén imponerar stort i starten. Foto: discovery+.

Premiär för Kompani Svan säsong 2 – så var första avsnittet

Det första rekryterna får göra när de stiger av bussen är att byta om och lära sig att stå i givakt. Redan nu börjar rekryterna förstå vilken utmaning detta kommer att bli då flera av dem tvivlar på sina egenskaper att följa order och lyssna på auktoriteter. Men än så länge verkar alla kunna ta till sig de rätta positionerna gör givakt.

Det blir sedan dags för rekryternas första svåra utmaning. För att kunna veta vilka nivåer rekyterna börjar på, och hur långt de kan pushas i framtiden, ska deras uthållighet, styrka och intelligens sättas på prov.

Premiär för Kompani Svan säsong 2 – så var första avsnittet
Rickard Olsson och Glenn Hysén. Foto: discovery+.

Fortsatt engagerande program

I uthållningstestet kämpar alla så hårt de kan även om vissa inte går lika långt som de hade velat. I styrketestet görs både armhävningar, situps och polstång. Mikaela Laurén imponerar på hela gruppen när hon maxar ut alla tre utmaningarna. Även Glenn Hysén lyckas nästan toppa alla armhävningar och situps trots att han är en av de äldsta av rekryterna. 

Sedan återstår bara intelligenstestet där rekryterna får 40 minuter på sig att svara på diverse frågor. Trots att de tvivlade på sig själva under provet visar det sig att samtliga fick godkänt.

Avsnittet avslutas med att rekryterna får veta att en av dem kommer att behöva åka hem dagen därpå, vilket sätter alla på spänn samtidigt som de försöker klura ut hur man målinriktat förvarar allt i ett enda skåp i logementet.

Med sin andra säsong kommer Kompani Svan fortsätta att engagera de svenska tittarna. Liksom första säsongen är det händelserikt och underhållande samtidigt som man ännu en gång lyckats plocka in ett brett spektra av svenska profiler som tillsammans bilder en spännande enhet att följa.

"Kompani Svan" säsong 2 har premiär i kväll, den 11 september, på Kanal 5 och discovery+. Den linjära sändningen börjar 21:00.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL