Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
At the Mountain of Madness – Guillermo del Toros drömprojekt visas upp

At the Mountain of Madness – Guillermo del Toros drömprojekt visas upp

Kristian Andersson | Nyhet
11 november 2022
Kristian Andersson | Nyhet
11 november 2022

Se det första klippet här

Guillermo del Toro är nu aktuell med sin tagning av "Pinocchio", men vi har i samma veva fått veta att han har påbörjat sitt drömprojekt – en adaption av H.P. Lovecreafts klassiker "At the Mountains of Madness".

Många regissörer får någon gång arbeta med ett projekt som ligger extra nära hjärtat – Guillermo del Toro är en regissör som milt sagt har väntat länge på sitt. At the Mountain of Madness är ett projekt han har jobbat med i flera år och drömt om att ro i land. Nu är drömmen snart verklighet.

Historien handlar om en upptäckare i Antarktis, som hittar nytt liv och en ny utvecklad art som värken är en planta eller djur. Där hittar han en bortglömd öde stad mitt uppe i bergen, där en mystisk ras åter igen vaknar från sin dvala.

At the Mountain of Madness har ännu inte fått grönt ljus av något produktionsbolag. Anledningen ska vara att produktionen beräknas kräva en budget på omkring 150 miljoner dollar, samt att filmen är tänkt att ha 15-årsgräns, vilket innebär att färre personer kan uppleva filmen på bio. Trots detta ger inte del Toro upp, och det förstår vi eftersom han nyligen släppt ett CGI-klipp för att demonstrera filmen för tittarna men också potentiella köpare. Snutten vi kan ta del av är gjord av det berömda specialeffektsbolaget ILM som bland annat jobbar på filmserier som Star Wars, Pirates of the Caribbean och Jurrasic Park för att nämna några. På senare tid har Toro även försökt göra projektet billigare genom att skriva manus själv.

Guillermo del Toro är snart aktuell med en ny Pinocchio-film som släpps på Netflix den 9 december.

Här nedan kan du se en mindre film av projektet:

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL