Tankar inför premiären av Det: Kapitel 2

Det och Pennywise får tv-serie på HBO Max

  • HBO
10 november 2022 kl. 09:00

Tv-serien går under namnet Welcome to Derry

Det finns sannolikt många som väntat på en tv-serie baserat på de två senaste "Det"-filmerna. Nu står det klart att arbetet med en prequel-serie har påbörjats och den går under arbetstiteln "Welcome to Derry".

Det är Variety som berättar att en prequel-serie till de två senaste Det-filmerna är på gång hos HBO Max. Det är Andy och Barbara Muschietti, regissören och producenten bakom filmerna, som också ligger bakom serien. Det är dock Jason Fuchs (Wonder Woman, I Still See You) och Brad Caleb Kane (Black Sails, Tokyo Vice) som kommer att leda projektet som co-showrunners.

Serien går just nu under namnet Welcome to Derry – ett projekt som länge har legat i limbo. Nu har streamingjätten HBO Max gått in och gett produktionen grönt ljus. Vad serien kommer handla om är i dagsläget okänt, men den rapporteras vara en prequel till de två Det-filmerna som släpptes 2017 respektive 2019.

Det ryktas om att serien kommer att sätta Pennywise ytterligare i handlingarnas centrum, vilket givetvis leder till frågan om vi kommer att få se mer av Bill Skarsgård som den ikoniska karaktären. Det är något vi i skrivande stund inte kan bekräfta, men om så är fallet så lär vi förhoppningsvis få veta det relativt snart. Stephen King, författaren bakom källmaterialet, ser inte ut att vara delaktig i projektet på något sätt.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL