Gladiator 2 tokhyllas efter hemlig visning – ”första mästerverket på 9 år”

Gladiator 2 tokhyllas efter hemlig visning – ”första mästerverket på 9 år”

Emil Oscar Rasmussen
29 april 2024 kl. 10:04

Ridley Scott sägs vara tillbaka i högform

De första reaktionerna från Ridley Scotts "Gladiator 2" är minst sagt lovande om vi ska tro på de rykten som sprids. Filmens lyfts bland annat som regissörens "första sanna mästerverk" på riktigt länge.

Tidigare i april visades en första trailer för Gladiator 2 CinemaCon och reaktionerna var överväldigande positiva. Nu växer hypen kring uppföljaren till Ridley Scotts Gladiator (2000) ytterligare.

Förra veckan ska en hemlig visning av filmen ägt rum i Las Vegas. Där ska en 2 timmar och 40 minuter version av filmen visats, och baserat på de få reaktioner som läckt ut kan Ridley Scott vara på väg mot sin största succé på många år.

De senaste åren har Scott regisserat en stor mängd filmer som inte lyckats leva upp till förväntningarna (åtminstone inte ekonomiskt), med titlar som bland andra Napoleon (2023), House of Gucci (2021) och The Last Duel (2021).

Positiva första reaktioner på Gladiator 2

Tack vare hemlighetsmakeriet kring visningen och filmen tvingas vi finkamma internet för att hitta omdömen om Gladiator 2, och lyckligtvis finns det några branschnära källor som gärna delar med sig av minsta lilla de får nys om (även om deras uppgifter många gånger ska tas med en nypa salt). World of Reel är en typisk sådan källa som tog till X förra veckan för att dela vad de hade hört efter visningen av filmen.

Enligt World of Reel ska Gladiator 2 benämnts som "Oscarsvärdig" och skådespelarinsatser av Connie Nielsen, Paul Mescal och Denzel Washington har lyfts fram som extra minnesvärda. X-kontot EmpireCity Box Office delar en liknande bild och skriver bland annat att det ser ut som om det Ridley Scott har på gång är han "första sanna mästerverk på 9 år".

Utöver redan nämnda skådespelare medverkar även svenske Alexander Karim, Pedro Pascal, Joseph Quinn och Derek Jacobi m.fl. i filmen.

"Gladiator 2" har förväntad premiär i november 2024.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL