Alexander Karim klar för Gladiator 2: "Anledningen till att jag är skådespelare"

Alexander Karim klar för Gladiator 2: "Anledningen till att jag är skådespelare"

Emil Oscar Rasmussen
22 juni 2023 kl. 18:05

"Har fortfarande en bild på honom i vardagsrummet"

SAlexander Karim lyser allt starkare på stjärnhimlen. Nu har det bekräftats att han är klar för Ridley Scotts kommande storfilm "Gladiator 2". I filmen spelar han mot Denzel Washington. Om Denzel Washington säger Karim: "Han är anledningen till att jag är skådespelare".

Alexander Karim klar för Ridley Scotts Gladiator 2

Alexander Karim befäster sin position som en av Sveriges tveklöst mest spännande skådespelare. Samtidigt som han gjort succé i Sverige med serier och filmer som Advokaten och Glaciär har han blivit ett allt större namn även i internationella sammanhang. Häromåret var han med på ett hörn i Prime Videos storsatsning The Wheel of Time och han kommer nyligen från Viaplays storsatsning The Swarm.

EXKLUSIVT: Camilla Läckberg gör serie av Alexander Karims succéroman

Nu tar Karim ytterligare ett jättekliv på den internationella scenen efter att ha bekräftats medverka i kommande Gladiator 2 – mästerregissören Ridley Scotts uppföljare till Oscarssuccén från år 2000. Den gången var det med skådespelare som Russell Crowe och Joaquin Phoenix, medan det denna gång är Denzel Washington och Pedro Pascal m.fl. som tar täten.

Alexander Karim klar för Gladiator 2: "Anledningen till att jag är skådespelare"
Alexander Karim i "The Swarm". Foto: Viaplay.

Alexander Karim om Denzel Washington: "Han är anledningen till att jag är skådespelare"

I ett SMS till Filmtopps Eric Diedrichs delar Alexander Karim med sig om sin entusiasm över sin roll i filmen – en entusiasm som växer sig extra stark med tanke på att han får samarbeta med en av sina hjältar.

"Jag hade en bild på Denzel Washington på väggen som 15-åring, säger Karim till Filmtopp. I dag har jag fortfarande en bild på honom på hedersplats i vardagsrummet."

Alexander Karims relation till Denzel Washington stannar dock inte vid beundran, han tillskriver till och med den tvåfaldige Oscarsvinnaren hela sin karriär:

"Han är anledningen till att jag är skådespelare. Nu ska jag få dela skärmen med honom. Magi.", skriver han

Enligt TT anlände Alexander Karim nyligen till Malta för inspelningen av filmen, som också hävdar att det är en större biroll som Karim kommer att spela. Än så länge finns det sparsamt med information om vad Gladiator-uppföljaren kommer att handla om, men fokus ska ligga på karaktären Lucius, son till Connie Nielsens Lucilla. Rollen som Lucius spelas i uppföljaren av stjärnskottet Paul Mescal. Nielsen repriserar sin roll som Lucilla.

"Gladiator 2" förväntas komma ut 2024.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL