Game of Thrones-skådespelare leder Eurovision Song Contest 2023. Foto: EBU.

Game of Thrones-skådespelare leder Eurovision Song Contest 2023

Emil Oscar Rasmussen
22 februari 2023 kl. 15:02

Ted Lasso- och Game of Thrones-stjärnan Hannah Waddingham en av programledarna

I Sverige närmar vi oss finalen i Melodifestivalen 2023, vilket samtidigt innebär att vi går med stormsteg mot den stora Eurovision Song Contest-finalen 2023. Nu har brittiska BBC avslöjat vilka fyra programledare som kommer att guida oss genom programmet. Bland dem finns Hannah Waddingham, känd från bl.a. "Ted Lasso" och "Game of Thrones".

Game of Thrones-skådespelare leder Eurovision Song Contest 2023. Foto: BBC.
Foto: BBC.

Den 13 maj är det dags för finalen i Eurovision Song Contest 2023. I år går tävlingen av stapeln i Liverpool trots att det var Ukraina som segrade under fjolårets tävling. Storbritannien har tagit över arrangemanget från Ukraina på grund av Rysslands invasion av landet och det fortfarande pågående kriget.

Nu har BBC annonserat de fyra namn som kommer att stå som programledare under Eurovision Song Contest 2023. Tre av dem, skådespelaren Hannah Waddingham, den ukrainske artisten Julia Sanina och artisten och tv-profilen Alesha Dixon kommer att medverka som programledare både under utslagningsrundorna och den stora finalen. Den kände talk show-värden Graham Norton kommer sedan att ansluta i den stora finalen den 13 maj.

Hannah Waddingham i Game of Thrones
Hannah Waddingham och Lena Headey i "Game of Thrones". Foto: HBO.

Game of Thrones-skådespelaren en av programledarna

Av profilerna som kommer att leda den stora musikfesten sticker Hannah Waddinghams namn ut lite extra som ett oväntat och uppfriskande val. Waddingham har de senaste åren uppmärksammats mycket för sin roll i Apple TV+ succékomedi Ted Lasso – en roll som gjort att hon förärats med en Emmy. Många tv-tittare lärde dock känna henne när hon medverkade i Game of Thrones, där hon spelade Septa Unella i en begränsad men minnesvärd roll. Hon har också medverkat i den populära Netflix-serien Sex Education.

– I år, kanske mer än någonsin tidigare, är det en så stor ära att få stå sida vid sida med Ukraina, ett land som har fört sig med styrka och sammanhållning, säger Waddingham till BBC.

De övriga programledarna är också välkända namn. Graham Norton som ansluter till finalen leder exempelvis en av Storbritanniens främsta talk shows, The Graham Norton Show. Alesha Dixon har gjort sig ett namn både som artist och som jurymedlem i Britain's Got Talent och Julia Sanina är en stor stjärna i hemlandet Ukraina.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL