Fredrik Wikingssons om den kommande dokumentären: ”Det blir en road trip”

Fredrik Wikingsson besviken på att han inte gör mer långfilm

Axel Diedrichs
08 november 2023 kl. 08:11

"Jag skulle vilja skriva och regissera"

När Fredrik Wikingsson ska sätta plus på livet får allting låga betyg, även karriären där han tycker att han gör på tok för lite långfilm.

Poddaren och TV-profilen Fredrik Wikingsson syns nu flera veckodagar i rutan med Alla mot alla – Allstars, jubileumssäsongen av hans och Filip Hammars älskade frågesportprogram på Kanal 5. Programmet fortsätter att locka otaliga tittare i de svenska hushållen, men trots det verkar Wikingsson missnöjd med karriären och hur han spenderar sin arbetstid till det stora hela. 

I en ny intervju med Aftonbladet ska han sätta plus på livet och betygssnittet ser inte vackert ut. Hälsan, kärlekslivet och ekonomin får alla två plus och karriären ger han ännu lägre än så – ett plus. Motiveringen lyder som följande: 

– Jag känner att det är väldigt mycket jag vill göra som jag inte gör. Jag skulle jättegärna vilja skriva en långfilm, jag skulle vilja regissera, men man hinner inte det där. Jag har stagnerat lite. Ett plus kan du sätta!

När Fredrik ska betygsätta framtiden ger han den en ett minus, vilket enligt tidningens betygsskala är "uselt". 

– Jag har ingenting att se fram emot. Döden, kom och ta mig nu, säger han till Aftonbladet.

Fredrik Wikingsson besviken på att han inte gör mer långfilm
Foto: Filmtopp Int. / Emil Rasmussen.

Snart aktuell med dokumentärfilm

Men karriären är inte riktigt så mörk som Fredrik Wikingsson försöker få det att framstå. Förutom mer av Alla mot alla har han och Filip Hammar en ny dokumentärfilm på gång, något de avslöjade i podden i somras. Det finns ännu få detaljer att ta del av men i en intervju med Filmtopp, som han för övrigt kallar den sämsta intervjun han någonsin gjort, berättar han att filmen blir en road trip. Om man gillar Filip och Fredriks tidigare program kommer man att gilla den menar han. 

– Men det är inte bara att träffa massa människor, det är något annat liksom, säger Fredrik till Filmtopp.

NÄSTA ARTIKEL