Fredagstips: Se Oscarsbelönad kultfilm med Harrison Ford på tv i kväll

Fredagstips: Se Oscarsbelönad kultfilm med Harrison Ford på tv i kväll

Emil Oscar Rasmussen
20 oktober 2023 kl. 09:10

Missa inte Harrison Ford och Tommy Lee Jones i 90-talsklassikern

Filmtopp hjälper dig som alltid att välja ut kvällsunderhållningen – denna gången med ett tips på en 90-talsrulle som sänds på tv i kväll.

Valet av fredagsfilm bör inte tas lätt på – bron som leder oss från en tuff arbetsvecka över till helgens nöjen kräver underhållning som håller måttet. Orkar du inte scrolla runt i oändlighet på streamingtjänsterna kan hederlig linjär-tv vara räddaren i nöden. Där har ju någon redan fattat besluten åt dig!

Bland titlarna som visas på tv denna fredag finns det en specifik 90-talsrulle Filmtopp vill slå ett slag för – 90-talsrullen Jagad (1993) med Harrison Ford och Tommy Lee Jones.

Fredagstips: Se Oscarsbelönad kultfilm med Harrison Ford på tv i kväll
Foto: Plånborg Film.

Fredagens tv-tips: Jagad med Harrison Ford och Tommy Lee Jones

Andrew Davis-regisserade Jagad är actionkriminalaren från 90-talet som anses vara en av årtiondets bästa filmer inom genren. När filmen kom hyllades den mer eller mindre unisont av kritikerna och den nominerades till hela sju Oscars, varav Tommy Lee Jones kammade hem vinsten i kategorin Bästa manliga biroll. I dag ses filmen som en som en av 90-talets kultrullar som alla borde ha sett.

Är Jagad en sådan där film du aldrig riktigt kommit till skott med att se, har du nu en ypperlig chans när den visas på tv i kväll. Du får vara beredd på att det blir en sen kväll, med tanke på att sändningen av filmen startar kl. 23.30 på TV6, men då har du god tid på dig att förbereda något gott tilltugg när middagen städats undan och barnen kommit i säng, eller vad du nu har på din fredagsagenda.

För dig som inte har stenkoll på "Jagad", handlar den om en respekterad kirurg som upptäcker att hans fru blivit brutalt mördad. Han blir själv anklagad för mordet och dömd till döden, men när en chans att fly uppenbarar sig tar han den och blir nu, just precis, jagad – samtidigt som han själv inleder en jakt på sanningen.

Har du inte möjlighet att bänka dig framför tv:n klockan halv tolv i kväll men ändå vill se filmen har du alternativet även på streamingmarknaden – här kan du se var du kan streama Jagad (1993). Är du sugen på något annat kan du också kolla in våra streamingtips för helgen.

NÄSTA ARTIKEL