Första bilden från Joakim Lundells skräckfilm Feed släppt

Första bilden från Joakim Lundells skräckfilm Feed släppt

Filmtopp
Uppdaterad 08 september 2022 kl. 19:09 | Publicerad 10 augusti 2022 kl. 09:08

Släpps på bio till halloween

Joakim Lundell håller nu på att avsluta sin skräckfilm "Feed". I dag delades en första bild med taglinen "Håll flödet levande".

Samtidigt som mångsysslaren Joakim Lundell planerar nästa säsong av Spökjakt, håller han nu på att avsluta sin skräcklångfilm Feed, som släpps senare i höst.

Svenska skräckfilmer växer inte på träd och när Filmtopp frågar honom vilka ingredienser som är viktigast för att Feed ska lyckas, säger han följande:

– Den får inte se svensk ut. Svenska filmer har en ganska tråkig, dassig look. Det är först nu med Netflix som svenska produktioner börjat se snygga ut. Jag kollade Young Royals med Jonna förra veckan och den var faktiskt snyggt filmad, snyggt gradierad, en snygg produktion, men många svenska filmer asså, jag vet inte ens vad för kameror de använder och hur platt en bild kan bli. Det första vi sa när vi satt med manus var att det måste vara amerikansk look. Det måste vara snygg "color grade", man ska tänka att det åtminstone är snyggt filmat och ha det som ett fundament.

Påkostad med kärlek och omsorg

Vidare trycker Jocke på att elementen i storyn faktiskt måste vara läskiga:

– Du kommer inte revolutionera något med ett skräckfilmsmanus, inget "Jäklar vad jag fick möta den här karaktären på djupet". Det kommer inte att existera och det vill jag inte heller försöka med. Så jag tänkte på de skräckfilmer som jag växte upp med, som Screram och Jag vet vad du gjorde förra sommaren samtidigt som jag märkte att 90-talet är på väg tillbaka. Att ha en klassisk och enkel premiss med ungdomar och en antagonist som möter varandra, men att se till att de element som ska vara läskiga faktiskt fan på riktigt är läskiga. Framförallt schysst musik med en egen kompositör, ingen ljudmatta genom filmen utan det ska vara påkostat med kärlek och omsorg.

Nu har det släppts en första och en andra bild från filmen, som du kan se här nedan:

Första bilden från Joakim Lundells skräckfilm Feed släppt

Mer läsning

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL