Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Everdahl & Karlssons film TV #109

Försnack: Everdahl & Karlssons film TV #109

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
27 januari 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
27 januari 2021

Disco, superhjältar och en välklädd tjuv.

Everdahl & Karlssons film TV är podcasten som besvarar frågan som skakar oss alla: VAD SKA VI SE IKVÄLL?!

I en värld sprängfull av streamingsajter, kabelkanaler och biografer med femton dukar behövs guider som Göran Everdahl och C-G Karlsson, garvade kritiker kända från morgon-tv och Gokväll, och Johan Andreasson, tecknare och popkulturexpert.

De bevakar och tipsar – och plockar ut guldkornen, medan de gafflar och gnabbas över Görans köksbord i Vasastan i Stockholm. Aktuella tips för det mesta, men ibland kommer det gäster som Jessika Gedin, Tomas Alfredson och Sissela Kyle och pratar filmklassiker, från Vredens druvor till Carrie och Saturday Night Fever.

Kort sagt tips, trams, allvar, anekdoter. Och mer tips. Om de får säga det själva: detta är podcasten som är DIN ENDA VÄN i film och streamingdjungeln!

Förbered dig inför nästa avsnitt.

Snart är det dags för ett nytt avsnitt av Everdahl & Karlssons film TV, men redan nu kan du förbereda dig för vad som komma skall. I den första rundan grävs det i den nya Netflix-filmen The Dig och TV-serien Ring min agent, vars fyra säsonger även finns att se på Nettan.

I The Dig får vi följa Carey Mulligan, Ralph Fiennes och Lily James i ett drama som kretsar runt en arkeologisk utgrävning. i England på 1930-talet. Går det att göra en spännande film om arkeologi utan piskor och svettig Harrison Ford? Enligt Filmtopps recensent Gustav Larsed, är svaret ett rungande ja. 

Ring min agent, eller Dix pour cent som den heter på originalspråk, är en fransk komediserie om människorna på och runt en agentbyrå i Paris. Alltså den typen av agenter som donar med stjärnor och inte olösta brott. Att den sista säsongen finns på Netflix är mer en ursäkt för podden att snacka om komediserien i sin helhet.

Sista rundan!

WandaVision
"WandaVision". Foto: Disney.

I den sista rundan blir det superhjältar, disco och äventyr med en välklädd mästertjuv. C-G gör en tidsresa till det svängiga 70-talet för att njuta av The Bee Gees-dokumentären How Can You Mend a Broken Heart. Göran besöker Marvels bizarro-värld WandaVision, där man har lånat det mesta från Pleasentville men applicerat det i Stan Lees universum. Johan har hängt med mästertjuven Lupin på äventyr längs Paris gator.

Med andra ord, vi har mycket att se fram emot!

För mer läsning scrolla vidare! --> Spana också in vår sammanställning med alla betyg Everdahl & Karlssons film TV satt under 2020!

NÄSTA ARTIKEL