Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Everdahl & Karlssons film TV

Försnack: Everdahl & Karlssons film TV #108

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
13 januari 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
13 januari 2021

Låt dom snacka.

Everdahl & Karlssons film TV är podcasten som besvarar frågan som skakar oss alla: VAD SKA VI SE IKVÄLL?!

I en värld sprängfull av streamingsajter, kabelkanaler och biografer med femton dukar behövs guider som Göran Everdahl och C-G Karlsson, garvade kritiker kända från morgon-tv och Gokväll, och Johan Andreasson, tecknare och popkulturexpert.

De bevakar och tipsar – och plockar ut guldkornen, medan de gafflar och gnabbas över Görans köksbord i Vasastan i Stockholm. Aktuella tips för det mesta, men ibland kommer det gäster som Jessika Gedin, Tomas Alfredson och Sissela Kyle och pratar filmklassiker, från Vredens druvor till Carrie och Saturday Night Fever.

Kort sagt tips, trams, allvar, anekdoter. Och mer tips. Om de får säga det själva: detta är podcasten som är DIN ENDA VÄN i film och streamingdjungeln!

Förbered dig inför nästa avsnitt!

I morgon släpps nästa avsnitt av Everdahl & Karlssons film TV, men redan nu kan du förbereda dig inför de smaskigheter som ska serveras!

I första rundan blir det först en filmrecension och sedan pratas det DDR vid Berlinmurens fall. Närmare bestämt ska trion först slänga sig över Steven Soderberghs nya film Let Them Talk, som nyligen hade premiär på HBO, för att sedan diskutera den senaste säsongen av Deutchland '89.

Let Them Talk handlar om en berömd författare spelad av Meryl Streep (känns som hon är med överallt just nu) som ska båta över Atlanten med ett par vänner – vad kan tänkas hända?

Deautchalnd '89 är fortsättningen på den actiontäta och humoristiska Deutchland-serien vars föregående säsong lyftes fram av C-G i avsnitt nummer 90.

Sista rundan!

I vanlig ordning bjuder sista rundan på blandad kompott. Denna gången har C-G tjuvkikat på den kommande SVT-serien Tunna blå linjen, medan Göran har kikat på dokumentär/komedin Pretend It's a City, i vilken Fran Lebowitz sätter sig ner för att prata med Martin Scorsese.

Johan passar i sin tur på att tipsa om att alla filmklassiker man kan streama gratis här på Filmtopp.

För mer läsning scrolla vidare! --> Spana också in vår sammanställning med alla betyg Everdahl & Karlssons film TV satt under 2020!

NÄSTA ARTIKEL