Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Everdahl & Karlssons film TV

Försnack: Everdahl & Karlssons film TV #105

Eric Diedrichs
Eric Diedrichs | Nyhet
02 december 2020
Eric Diedrichs
Eric Diedrichs | Nyhet
02 december 2020

Tjuvkikare! Fifflare! Nollor!

Everdahl & Karlssons film TV är podcasten som besvarar frågan som skakar oss alla: VAD SKA VI SE IKVÄLL?!

I en värld sprängfull av streamingsajter, kabelkanaler och biografer med femton dukar behövs guider som Göran Everdahl och C-G Karlsson, garvade kritiker kända från morgon-tv och Gokväll, och Johan Andreasson, tecknare och popkulturexpert.

De bevakar och tipsar – och plockar ut guldkornen, medan de gafflar och gnabbas över Görans köksbord i Vasastan i Stockholm. Aktuella tips för det mesta, men ibland kommer det gäster som Jessika Gedin, Tomas Alfredson och Sissela Kyle och pratar filmklassiker, från Vredens druvor till Carrie och Saturday Night Fever.

Kort sagt tips, trams, allvar, anekdoter. Och mer tips. Om de får säga det själva: detta är podcasten som är DIN ENDA VÄN i film och streamingdjungeln!

Förbered dig inför nästa avsnitt!

I morgon släpps nästa avsnitt av Everdahl & Karlssons film TV, men redan nu kan du förbereda dig inför de smaskigheter som ska serveras!

I den första rundan recenseras Ryan Murphys Netflixfilm The Prom, i vilken vi ser storheter som Nicole Kidman och Meryl Streep i sällskap med den sjungandes TV-profilen James Corden och tvåfaldigt Golden Globe-nominerade Kerry Washington.

Filmen i fråga beskrivs som komedimusikal, så kanske är det dags för poddens husband Byäldsten & Unghunden att bjuda på ett nytt nummer? Vi kan i alla hoppas! Och i så fall att duon kör både kråsskjorta och vit smokingjacka.

Gänget har även sett Ethan Hawkes historiska drama The Good Lord Bird med vilken den fyrfaldigt Oscarsnominerade Hawke har chansen att skrika till sig sin första Emmy-nominering. För han gormar och har sig både bra och mycket i rollen som abolitionisten John Brown, en vit man som en gång i tiden ville bli präst, men som på många sätt drog igång inbördeskriget i USA.

Sista rundan!

I sista rundan bjuds det på några äldre godbitar. C-G lyfter fram den nervkittlande action-thrillern Eye In the Sky med Helen Mirren, Aaron Paul och Alan Rickman i rollerna, där en drönarattack står i fokus.

Göran återbesöker den gamla klassikern Fifflaren från 1961 med storheter som Paul Newman, Jackie Gleason, Piper Laurie och Geroge C. Scott medan Johan lyfter fram dramathrillern ZeroZeroZero, som släpptes tidigare i år.

För mer läsning scrolla vidare! --> Spana också in vår sammanställning med alla betyg Everdahl & Karlssons film TV satt under 2020!

NÄSTA ARTIKEL