Biggest Loser 2023 – här är alla deltagare

Final i Biggest Loser Sverige 2023 – kärleksfest och glädjevrål

04 april 2023 kl. 22:04

Vinnaren av Biggest Loser Sverige och 250 000 kronor utses

I säsongens sista avsnitt av Biggest Loser Sverige 2023 på TV4 är den stora finalen kommen. Tre finalister gör upp om att bli utsedd till vinnare och dessutom bjuder en av deltagarna på en stor överraskning.

OBS! Artikeln innehåller spoilers ur dagens (4 april) avsnitt av "Biggest Loser Sverige". 

Final Biggest Loser 2023
Foto: TV4.

Känslosamt välkomnande

Finalavsnittet inleds med en kort sammanfattning av den resa som de tre finalisterna Jenny Andersson, Anna Dellmyr och Filip Sehlstedt har gjort under sin tid i programmet. Det blir sedan dags att välkomna finalisterna in i studion, en efter en. Anna är först ut och en tillbakablick på hennes tid visas, vilket gör henne känslosam när programledaren Malin Stenbäck intervjuar henne. 

– Det häftigaste jag varit med om efter att föda barn, säger Anna. 

Näst på tur är Jenny som får höra av Malin att hon strålar under sin entré. 

– Det känns som att jag har fått tillbaka mitt gamla jag, säger Jenny. 

Biggest Loser 2023 Frieri
Filip Sehlstedt friar till sin sambo Rebecca Johansson. Foto: TV4

Filips stora kupp

Filip är sist ut och gör entré i studion efter att hans tillbakablick på hans tid i programmet visats. Malin konstaterar att hon knappt känner igen honom och han instämmer och berättar att det är många som sagt just det. Han beskriver att han är en ny person och att han inte känner igen den här nya Filip jämfört med den gamla. Malin frågar då vem av dem han gillar bäst. 

– Den här, lätt. Han är mycket snyggare, säger Filip till applåder från publiken. 

Filips sambo Rebecca Johansson kommer sedan upp på scenen för att bli intervjuad av Malin, och Filip stämmer in i det Rebecca säger om deras relation. 

– Vi skulle ha ett nytt liv efter det här, du och jag och barnen mot världen. Så därför tänker jag börja det nya livet med att fråga om du vill gifta dig med mig?, säger Filip. 

Han tar fram en ring och går ner på ett knä. Rebecca börjar gråta och svarar ja på Filips frieri. 

Biggest Loser 2023 vinnare
Foto: TV4

Vinnaren av Biggest Loser 2023 utses 

När det sedan är dags för invägning ska vinnaren utses. Jenny vägs in först, följt av Anna. De båda har gått ner exakt lika mycket i vikt, 40,2 kg. Jennys procentuella viktnedgång är däremot större, så det står därför mellan henne och Filip. När han vägs in har han gått ner 50,8 kg och står som vinnare med 3% skillnad över Jenny. Filip är därmed vinnare av Biggest Loser Sverige 2023 och kammar hem priset på 250 000 kronor. Han utbrister i ett glädjevrål. 

– Det är så sjukt, säger Filip. 

Malin sammanfattar med att säga hur imponerad hon är av deltagarnas resor och avslutar sedan årets säsong av Biggest Loser Sverige

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL