Drama i Biggest Loser Sverige 2023: Kändes som en dolk i hjärtat

Drama i Biggest Loser Sverige 2023: "Kändes som en dolk i hjärtat"

27 mars 2023 kl. 22:00

Deltagarna kämpar om en finalplats

I avsnitt 17 av Biggest Loser Sverige 2023 ser vi deltagarna dölja information och hålla hemligheter för varandra. Samtidigt kämpar de för att säkra sin plats i finalen.

Jocke och Jossan
Foto: TV4

Hemligheter döljs och spekulationer väcks

I dagens avsnitt av Biggest Loser Sverige 2023 fortsätter vi där förra veckans avsnitt lämnade oss med att Joakim vann sin första solotävling och därmed fick se se vad nästa stora finaltävling skulle innehålla. Nu får vi se vad han gör med den infon och hur de andra deltagarna spekulerar kring hur tävlingen kommer att se ut. Joakim håller det han vet hemligt för de andra och ger inte bort någonting – förutom till en person, Josefin. Tillsammans diskuterar de sina bästa chanser för att besegra deras största hot Filip.

Drama i Biggest Loser Sverige 2023: "Kändes som en dolk i hjärtat"
Jenny är besviken. Foto: TV4

Sanningen kommer fram inför sista tävlingen

Inför dagens tävling tar deltagarna sig till en grus- och sandbacke där de möts av programledaren Malin Stenbäck. Hon frågar Joakim om han har berättat vad han visste om tävlingen till någon annan. Även om Joakim hade tänkt att de andra deltagarna först skulle få se i TV-sändningen att han delade med sig av infon till Josefin, erkänner han vad han gjorde. Något som skapar irritation hos de andra deltagarna.

– Det kändes som en dolk i hjärtat, säger Jenny besviket.

Malin förklarar därmed till de andra deltagarna att tävlingen går ut på att först ta sig upp för den branta sandbacken. Tävlingen är uppdelad i fyra olika spurter, där den som kommer sist i en spurt inte får delta i nästa. Det som gör denna tävlingen extra viktig är att vinnaren av den sista spurten får en garanterad plats i finalen, oavsett vad som händer på invägningen.

– Det ser ut som en jävla vägg, säger Anna om sandbacken.

Sista tävlingen är igång
Foto: TV4

Ett intensivt lopp om finalplacering

Tävlingen sätts igång och i de första tre spurten hamnar tjejerna långt efter killarna och blir därmed utslagna efter varandra. I den sista spurten är det endast Joakim och Filip kvar. Det har än så länge varit jämnt mellan dem, men Joakim har varit snäppet snabbare. Han hade också, som tidigare nämnt, tid att förbereda sig inför tävlingen och hade därmed en viss fördel. I den sista spurten får Filip en riktig snabb start och tar ifatt Joakim när de kommer fram till backen. Väl där försöker Joakim att ta sig förbi Filip, men blir blockad och får aldrig riktigt någon chans att komma ifatt. Filip vinner den sista tävlingen innan invägningen och får en garanterat plats som en av dm sista tre. Trots Joakims fördel och strategi, kunde han inte vinna över Filips styrka och pannben.

– Just nu känns det som skit. Det är aldrig roligt att förlora, framförallt när man var så nära, säger Joakim besviket. 

Dagens avsnitt av Biggest Loser Sverige 2023 finns att se på TV4 och C More. 

Mer Läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL