Biggest Loser 2023 – här är alla deltagare

Moa Isaksson i Biggest Loser: “Folk har varit pissiga mot mig”

  • C More
28 februari 2023 kl. 20:02

Öppnar upp sig om sin osäkerhet och dåliga självförtroendet

I tisdagens avsnitt av "Biggest Loser Sverige" blir det extra känslosamt för Moa Isaksson som öppnar upp sig om sin tuffa barndom hos psykoterapeuten Tobias Sahlin.

Moa Isaksson i Biggest Loser: “Folk har varit pissiga mot mig”
Tobias Sahlin och Moa Isaksson. Foto: TV4 / C More.

Moa Isaksson berättar om sin tuffa uppväxt

I tisdagens avsnitt av Biggest Loser SverigeTV4 och C More öppnar deltagaren Moa Isaksson upp sig gällande sin tuffa barndom. Moa får ett samtal med psykoterapeuten Tobias Sahlin och berättar då om hur osäker hon är i sig själv och om hennes dåliga självkänsla. Under sin uppväxt blev Moa utsatt för grov mobbning vilket ledde till att hon började tröstäta, även om hon inte var sugen. Desto mer hon åt, desto sämre mådde hon, vilket ledde till ett extremt självhat. Det sänkte hennes självförtroende och motivationen till att klara av sina mål, som också inkluderade att försöka gå ner i vikt. I hennes samtal med Tobias berättar hon om hur osäker hon är i sig själv och om hennes dåliga självkänsla. 

– Folk har varit pissiga mot mig i princip hela min uppväxt, säger Moa. 

Moa Isaksson i Biggest Loser: “Folk har varit pissiga mot mig”
Moa Isaksson. Foto: TV4 / C More.

Moa får nyckeln till förändring

Psykoterapueten Tobias Sahlin påminner Moa om att hon inte ska träna på att bli bättre på att hantera att bli illa behandlad, utan att hon istället skall lära sig att gå där ifrån. Hans ord berör Moa och får henne att gråta.

– Jag tror att jag har gråtit som mest på länge när jag har varit här, säger Moa emotionellt. Att jag har tillåtit mig själv att vara sårbar för att faktiskt ta till mig grejer och förändras. Det gör mig väldigt glad.

Moa lär sig att det är okej att vara ledsen, om man låter sig själv vara sårbar bevisar man också att man är stark. Det får Moa att motivera sig själv till att vara den personen hon alltid känt att hon är, utan att känna sig tillbakadragen. Hon ska inte längre låta det som har hänt tidigare i hennes liv förstöra för hennes framtid.

Avsnitt 10 av "Biggest Loser Sverige" 2023 släpps tisdag 28 februari på TV4 och C More.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL