Filmer och serier att streama i oktober 2023 – tips, höjdpunkter och guide

Filmer och serier att streama i oktober 2023 – tips, höjdpunkter och guide

Filmtopp
01 oktober 2023 kl. 18:10

Streamingguide för filmer och serier i oktober

Här hittar du Filmtopps streamingguide för oktober månad. I artikeln tipsar vi om en handfull höjdpunkter som kommer, och vi har dessutom sammanställt en guide till streamingtjänsternas respektive premiärartiklar – så att du så enkelt som möjligt ska hitta vad som är sevärt bland alla nya filmer och serier att streama i oktober 2023.

Filmtopp fortsätter sin kamp mot det ändlösa scrollandet i jakten på att hitta något att streama. Därför har vi knåpat ihop en guide med tips och höjdpunkter bland alla filmer och serier du kan streama i oktober 2023.

Ta en titt på våra handplockade tips för månaden, eller klicka dig vidare till respektive streamingtjänst premiärartikel för att själv utforska alla premiärer.

Streamingpremiärer i oktober 2023 – guide till huvudlistor:

Filmer och serier att streama i oktober 2023 – tips på 10 höjdpunkter

Filmer och serier att streama i oktober 2023
Foto: Disney+

Loki (säsong 2) – 5 oktober på Disney+

Säsong två av Marvel Studios Loki tar vid där den omskakande säsongsfinalen slutade, då Loki hamnar i en kamp om Time Variance Authoritys själ. Tillsammans med Mobius, Hunter B-15 och ett team med nya och återvändande karaktärer, navigerar Loki i det evigt växande och farliga multiversumet. Där tar han upp jakten på Sylvie, domare Renslayer och Miss Minutes men också sanningen om vad det innebär att äga en fri vilja.

Tom Hiddleston och Owen Wilson i tillbaka i serien om en av MCU:s mest älskade karaktärer.

Our Flag Means Death säsong 2
Foto: HBO Max.

Our Flag Means Death (säsong 2) – 5 oktober på HBO Max

Our Flag Means Death är (mycket löst) baserad på livet och äventyren av den förmögna piraten Stede Bonnet (spelad av Rhys Darby). En dag bestämmer han sig för att överge sitt gamla, charmiga liv som en gentleman från 1700-talet, köpa en båt som han döper till "Revenge" och ge sig ut till havs som en piratkapten. Stede kämpar för att vinna respekt från sin nya och potentiellt upproriska besättning, men när han möter den ökände och fruktade kaptenen Blackbeard (spelad av Taika Waititi), förändras allt.

Denna skruvade piratserie har gått många under radarn, men det är ett härligt underhållande och äventyr den bjuder oss på – så missa inte att ge den en chans.

Filmer och serier att streama i oktober 2023 – tips, höjdpunkter och guide
Foto: Netflix.

The Fall of the House of Usher (säsong 1) – 12 oktober på Netflix

Från Mike Flanagan, hjärnan bakom titlar som The Haunting of Hill House (2018), Doctor Sleep (2019), The Haunting of Bly Manor (2020) och Midnight Mass (2021), kommer nu skräckserien The Fall of the House of Usher baserad på Edgar Allan Poes verk. Serien gör avstamp i syskonen Roderick och Madeline Usher, som har byggt ett läkemedelsimperium som gett dem rikedomar och makt. Men när dolda hemligheter från förr börjar uppdagas i samband med att imperiets arvtagare börjar dödas av en mystisk kvinna.

Filmer att streama i oktober 2023
Foto: Netflix.

Konferensen – 13 oktober på Netflix

Det är dags för svensk slasherkomedi på Netflix – något man inte hör varje dag. Fredagen den 13 oktober är det premiär för Konferensen, som utan tvekan ser ut att vara någonting utöver det vanliga. Filmen är baserad på Mats Strandbergs bok med samma namn och handlingar om ett gäng kommunalanställda på en konferens där teambuilding står på menyn men mord och blod är vad som i slutändan serveras.

Konferensen är, utan tvekan, ett av oktober månads stora måsten.

Serier att streama i oktober 2023
Foto: HBO Max.

Rick and Morty (säsong 7) – 16 oktober på HBO Max

Rick and Morty är tillbaka och låter mer som sig själva än någonsin! Det är säsong 7 och möjligheterna är oändliga: Vad är det med Jerry? ONDA Summer?! Och kommer de någonsin tillbaka till gymnasiet?! Kanske inte! Men låt oss ta reda på det! Det blir förmodligen mindre urin än förra säsongen.

Ägd av Danny säsong 2 – Maria Montazami prankas
Foto: Prime Video.

Ägd av Danny (säsong 2) – 20 oktober på Prime Video

Kristallen-nominerade Ägd av Danny är tillbaka med en efterlängtad andra säsong och denna gång bjuds vi på ännu galnare upptåg. Tittarna får följa med Danny på mer omfattande och oväntade pranks – ingen kan längre gå säker på Stockholms gator. Se när Danny prankar kändisarna Maria Montazami, Alice Stenlöf, Joakim Lundell, Viktor Frisk, Robin “Mos” Andersson med flera – och även vanliga, stackars personer på gatan.

Foto: Netflix.

Tore (säsong 1) – 27 oktober på Netflix

I slutet av oktober är det premiär för talangfulle William Spetz Netflix-serie Tore, som handlar om den 27-årige titelkaraktären, vars viktigaste person i livet blir överkörd av en sopbil. Tragedin är ett faktum, men Tore gör vad han kan för att kväva sin sorg och försöker leva vidare som om ingenting har hänt. På dagarna flirtar han med floristen Erik och på nätterna börjar han för första gången utforska en värld av alkohol, sex och droger.

Foto: Netflix.

Pain Hustlers – 27 oktober på Netflix

Pain Hustlers är en dramafilm med två välkända huvudrollsinnehavare – Emily Blunt och Chris Evans. Handlingen kretsar kring den ensamstående mamman Liza (Blunt), som drömmer om ett bättre liv för sig själv och sin dotter. När hon får ett nytt jobb på ett apotek se saker och ting plötsligt ljusare ut för Liza, men innan hon vet ordet av befinner hon sig i smeten av en kriminell konspiration.

The Enfield Poltergeist är Apple TV+ skrämmande nya dokumentärserie
Foto: Apple TV+

The Enfield Poltergeist – 27 oktober på Apple TV+

The Enfield Poltergeist skildrar de nagelbitande händelserna bakom historiens mest välkända hemsökelse av en så kallad poltergeist. Med hjälp av över 250 timmar arkivmaterial, originalintervjuer och noggrant återskapande av den hemsökta platsen, beskrivs The Enfield Poltergeist som en ambitiös och genreöverskridande berättelse som utforskar den mänskliga fascinationen av det som inte går att förklara, och dess påverkan på människorna som upplever det.

John Wick: Chapter 4
Foto: Nordisk Film.

John Wick: Chapter 4 – 27 oktober på Prime Video

John Wick (Keanu Reeves) måste hitta ett sätt att besegra The High Table. För att lyckas med det och äntligen få sin frihet så ställs han inför en ny fiende, Marquis (Bill Skarsgård) som har mäktiga allianser världen över. Detta senaste kapitel i den populära filmserien med Reeves som John Wick kommer till Prime Video i slutet av månaden. Passa på att värma upp inför streamingpremiären med John Wick-serien The Continental.

NÄSTA ARTIKEL