Nya filmer och serier på Amazon Prime Video i oktober 2023

Nya filmer och serier på Amazon Prime Video i oktober 2023

 • Amazon Prime
Filmtopp
27 september 2023 kl. 16:09

Alla stora premiärer på Prime Video i oktober

Flera spännande nyheter kommer till Prime Video den närmaste tiden. Bland alla nya filmer och serier på Prime Video i oktober 2023 hittar vi bl.a. svenskt i form av "Ägd av Danny" säsong 2, skräckkomedin "Totally Killer" och den senaste "John Wick"-filmen. Det finns en hel del att se fram emot med andra ord.

8 höjdpunkter på Prime Video i oktober 2023

Nya filmer på Prime Video i oktober 2023
Foto: Prime Video.

Totally Killer – 6 oktober

35 år efter de chockerande morden på tre tonåringar återvänder den ökända "Sweet Sixteen Killer" på Halloween för att ta sitt fjärde offer. 17-åriga Jamie (Kiernan Shipka) ignorerar varningarna från sin överbeskyddande mamma (Julie Bowen) och hamnar öga mot öga med den maskerade galningen. På flykt för sitt liv reser hon av misstag tillbaka till år 1987 – året då de ursprungliga morden inträffade. Samtidigt som hon tvingas möta den obekanta 80-talskulturen måste hon även samarbeta med tonårsversionen av sin mamma (Olivia Holt) för att lyckas stoppa mördaren en gång för alla – innan hon fastnar i det förflutna för all framtid.

Awareness
Foto: Prime Video.

Awareness – 11 oktober

Ian, en rebellisk tonåring som lever i samhällets utkant, kan manipulera andra personers tankar med hjälp av sin förmåga att skapa optiska illusioner. En kraft han använder för att överleva – och för att utföra taktlösa bedrägerier. När ett av hans bedrägerier går snett hamnar hans krafter i rampljuset och Ian blir plötsligt måltavla för två rivaliserande organisationer som var och en försöker utnyttja hans krafter.

Nya filmer och serier på Prime Video i oktober 2023
Foto: Prime Video.

The Burial – 13 oktober

The Burial består av en historia inspirerad av verkliga händelser. När en tidigare överenskommelse övergår till en tvist anlitar begravningsbyråägaren Jeremiah O’Keefe (Oscars-belönade Tommy Lee Jones) den karismatiska advokaten Willie E. Gary (Oscars-belönade Jamie Foxx) för att rädda sin familjeverksamhet. Den otippade duon pendlar mellan hätska diskussioner och skratt medan de avslöjar korruption och rasbaserade orättvisor inom företaget i denna inspirerande och triumferande berättelse.

Nya serier på Prime Video i oktober 2023
Foto: Prime Video.

Ägd av Danny (säsong 2) – 20 oktober

Kristallen-nominerade Ägd av Danny är tillbaka med en efterlängtad andra säsong och denna gång bjuds vi på ännu galnare upptåg. Tittarna får följa med Danny på mer omfattande och oväntade pranks – ingen kan längre gå säker på Stockholms gator. Se när Danny prankar kändisarna Maria Montazami, Alice Stenlöf, Joakim Lundell, Viktor Frisk, Robin “Mos” Andersson med flera – och även vanliga, stackars personer på gatan.

Nya filmer på Prime Video i oktober 2023 – The Other Zoey
Foto: Prime Video.

The Other Zoey – 20 oktober

Zoey Miller (Josephine Langford) är en otroligt smart masterstudent som är totalt ointresserad av romantik och kärlek. Men plötsligt vänds hennes liv upp och ner när Zach (Drew Starkey), en populär collegefotbollsspelare, drabbas av en blackout och misstar Zoey för sin flickvän. Precis när hon är på väg att berätta hur det faktiskt står till träffar hon Zachs kusin, Miles (Archie Renaux), som hon har en hel del gemensamt med. Under tiden hon fortsätter att låtsas vara Zachs flickvän, inser hon att känslor finns för dem båda och tvingas konfrontera sin rädsla för att fatta ett minst sagt oundvikligt beslut.

Nya filmer och serier på Prime Video i oktober 2023
Foto: Prime Video.

Upload (säsong 3) – 20 oktober

I säsong tre av Upload får vi fortsätta följa när Nora och den digitala versionen av Nathan navigerar i sitt förhållande, samtidigt som de behöver stoppa konspirationen som hotar att förstöra miljontals liv. Kan de stänga ner Freeyond och äntligen få ett liv tillsammans som faktiskt är på riktigt? Eller är det bara en tidsfråga tills Nathans huvud exploderar? I Lakeview har en säkerhetskopia av Nathan aktiverats och Ingrid tänker inte låta sin andra chans till kärlek glida ur hennes händer. I den verkliga världen stiger Aleesha genom horizens rang när hon leder en AI-utbildning och hamnar i ett nytt romantiskt förhållande. Och Luke – som är helt ensam i Lakeview – tvingas få tag på pengar för att betala för hans vistelse i paradiset, vilket resulterar i ett jobb i The Grey Zone.

Bosch: Legacy säsong 2
Foto: Prime Video.

Bosch: Legacy (säsong 2) – 20 oktober

I Bosch: Legacy får vi följa Harry Bosch (Titus Welliver), en pensionerad mordutredare och numera privatdetektiv, påbörja ett nytt kapitel i sin karriär; advokaten Honey "Money" Chandler (Mimi Rogers) som kämpar med att behålla sin tillit till rättssystemet efter att ha överlevt ett mordförsök; och Maddie Bosch (Madison Lintz) som får upptäcka både de möjligheter och utmaningar som tillkommer med jobbet som ny patrullerande polis i Los Angeles. Under säsong två samarbetar Bosch och Chandler för att ta fast en mördare som lika gärna kan hinna till dem först. Och efter att Maddie Bosch blir kidnappad av den maskerade förövaren befinner sig hennes poliskarriär i en vågskål. Under jakten på kidnappade Maddie börjar FBI granska mordet på Carl Roger vilket resulterar i att både Bosch och Chandler blir misstänkta.

John Wick: Chapter 4
Bill Skarsgård i John Wick 4. Foto: Nordisk Film.

John Wick: Chapter 4 – 27 oktober

John Wick (Keanu Reeves) måste hitta ett sätt att besegra The High Table. För att lyckas med det och äntligen få sin frihet så ställs han inför en ny fiende, Marquis (Bill Skarsgård) som har mäktiga allianser världen över.

Fler nya filmer och serier på Prime Video i oktober 2023

 • 12 Mighty Orphans – 1 oktober
 • The Magnificent Seven – 1 oktober
 • Plane – 1 oktober
 • The Fabelmans – 1 oktober
 • The Imitation Game – 2 oktober
 • Zola – 8 oktober
 • Everybody Loves Diamonds (säsong 1) – 13 oktober
 • Där kräftorna sjunger – 17 oktober
 • Child 44 – 20 oktober
 • Nandor Fodor and the Talking Mongoose – 20 oktober
 • The Duke – 21 oktober
 • Barbarian – 26 oktober
 • The Invitation – 28 oktober
NÄSTA ARTIKEL