Filmen som Sylvester Stallone trodde skulle döda hans karriär: ”Så dålig!”

Filmen som Sylvester Stallone trodde skulle döda hans karriär: ”Så dålig!”

Sofie Landgren
26 juni 2024 kl. 12:00

"Det här är en karriärdödare"

Actionikonen Sylvester Stallone talar ut om filmen han trodde skulle förstöra hans karriär för alltid. Han försökte till och med radera alla bevis för dess existens. Filmtopp är dock glada över att stjärnan inte lyckades med sin kupp!

Sylvester Stallone
Foto: Universal Pictures / Netflix.

Filmen som Sylvester Stallone trodde skulle döda hans karriär

Sylvester Stallone är en man med ett gediget CV. Han är både skaparen och huvudrollen i den klassiska filmserien om boxaren Rocky Balboa, han är huvudrollen i alla fem filmer om Rambo, och han är hjärnan bakom The Expendables. Utöver det kan han även skryta om att vara trefaldigt Oscarsnominerad. Så, att han är stämplad som en riktig actionhjälte råder det inget tvivel om.

Filmen som Stallone var så övertygad om skulle förstöra hans karriär att han till och med försökte förstöra alla bevis för att den ens existerat, är idag en erkänd klassiker inom actiongenren och förankrad som en av hans bästa skådespelarinsatser någonsin.

Filmen som Sylvester Stallone trodde skulle döda hans karriär
Foto: Universal Pictures / Netflix / Youtube.

"Det här är en karriärdödare"

I en intervju med Howard Stern var Stallone övertygad om att hans första film som John Rambo skulle bli en katastrof, vilket väcker frågan om varför han gick med på att spela huvudrollen i första hand. Han var uppenbarligen inte nöjd med den ursprungliga versionen och svor på sina barns liv att han skulle försökte köpa upp allt rörligt material med det uttryckliga syftet att radera First Blood (1982) från jordens yta.

– När jag först tittade på innehållet sa jag "Det här är en karriärdödare". Den här filmen, när vi gjorde den, den var så dålig – tyckte åtminstone jag, och till och med min manager. Vi gick båda ut helt skärrade och försökte köpa tillbaka rättigheterna för att bränna negativen. First Blood, jag lovar, vi försökte verkligen köpa tillbaka den och bränna negativen.

Det var en väldans tur att han inte lyckades genomföra sin plan för First Blood blev en succé. Filmen tjänade in sin budget nästan tio gånger om i biljettkassan och gav upphov till fyra uppföljare. Stallones karriär hade minst sagt kunnat se helt annorlunda ut om han hade lyckats radera den första filmen om Rambo.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL