Sylvester Stallone om största misstaget i karriären: "Störde mig enormt"

The Expendables Sylvester Stallone om misstaget i karriären: "Störde mig enormt"

Filmtopp
08 juni 2023 kl. 13:00

Expend4bles att se fram emot för Stallone – men vad ser han helst inte tillbaka på?

Sylvester Stallone är tillsammans med tungviktare som Jason Statham, 50 Cent, Dolph Lundgren och Megan Fox snart aktuell med ännu en "The Expendables"-film – något de säkerligen ser fram emot. Men för Stallones del finns det även ett och annat att ångra i karriären. Inte minst det han kallar för det största misstaget i karriären. "Störde mig enormt", säger han bland annat om det.

Under gårdagen släpptes trailern till den fjärde The Expendables-filmen, Expend4bles, med dunder och brak. I den kan vi se storstjärnor som Jason Statham, 50 Cent, Megan Fox, Dolph Lundgren och – givetvis – Sylvester Stallone. Premiären för den stjärnspäckade blockbustern är satt till september och det är säkerligen något som såväl fans av franchisen och skådespelarna själva ser fram emot.

En höjdpunkt må vänta på dem i närtid, men allt i deras karriärer har inte varit präglat av framgång – för Stallone finns det även ett och annat han ångrar. När han nu är i ropet passar vi på att blicka tillbaka på ett tidigare avslöjande från actionhjälten, där han beklagar sig över en film han gjorde på 90-talet. Den gången hade han namn som Rob Schneider, Max von Sydow och Armand Assante vid sin sida istället för Jason Statham, 50 Cent, Megan Fox och Dolp Lundgren.

Sylvester Stallone om största misstaget i karriären: "Störde mig enormt"
"Judge Dredd" (1995). Foto: Buena Vista Pictures Distribution.

Sylvester Stallone om största misstaget i karriären: "Störde mig enormt"

Under en presskonferens från 2008 som nyligen fick ny spridning, så berättade Sylvester Stallone om arbetet på en storfilm från 90-talet. Mer specifikt Judge Dredd, och hur det tärde på honom när den gick ut på världens biografer och gjorde såväl publik som kritiker besvikna. Förväntningarna var stora på superhjältefilmen, och i synnerhet bland serietidningens hängivna fans. 

– Det största misstaget jag någonsin gjort var det slarviga hanterandet av Judge Dredd, sade Sylvester Stallone och fortsatte: 

– Den hade kunnat vara en fantastisk, nihilistisk och intressant vision av framtiden: domare, jury och bödel. Den filmen störde mig verkligen enormt mycket.

Stallone berättade vidare om hur han kände inför kritiken som filmen och han själv fick ta emot när den nådde sin publik.

– Någon måste ta smällen när saker inte fungerar, och eftersom jag var den mest igenkännbara, högst profilerade [blev det jag].

Judge Dredd har i skrivande stund svala 5.6/10 i betyg på IMDb. År 2012 kom det en omtyckt reboot vid namn Dredd som gav superhjältefilmen viss heder tillbaka, den gången med Karl Urban i titelrollen.

Ifall Stallone har känt djupare ånger över annat i karriären sedan "Judge Dredd" ska vi inte gräva djupare i, men det vore inte helt osannolikt. I dag har skådespelaren, hur älskad han än må vara, samlat på sig hela tio Razzie Awards, priset som är Oscargalans motsvarighet där de sämsta prestationerna inom film lyfts fram. Vi håller tummarna för att han inte spelar hem ännu en med "Expend4bles".

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL