Filmen som har påverkat Leonardo DiCaprio mest: ”Han var så besatt”

Filmen som har påverkat Leonardo DiCaprio mest: ”Han var så besatt”

Karna Mahoney
27 april 2024 kl. 12:04

Karaktären som fastnade hos skådespelaren

En av Hollywoods största skådespelarnamn, Leonardo DiCaprio har påverkats mer av en av alla de filmer som han har varit involverad i.

Har ett imponerande CV

Leondardo DiCaprio är ett av Hollywoods stora namn. Skådespelaren är känd för sin medverkan i filmer som Titanic, The Wolf of Wall Street, Once upon a time in Hollywood och många fler. DiCaprio fick sitt stora genombrott redan 1993 för hans roll i filmen What´s eating Gilbert Grape där han till och med blev nominerad till en Oscar för bästa manliga biroll.

Därefter har han varit nominerad ytterligare 6 gånger för en Oscar, men vann först år 2016 för bästa manliga huvudroll i filmen The Revenant. 

Filmen som har påverkat Leonardo DiCaprio mest: ”Han var så besatt”
Foto: Columbia TriStar.

Rollen som var svår att släppa

En film har haft en större påverkan än andra i hans karriär, har DiCaprio berättat i en intervju med Blackfilm.com. Filmen han pratar om är flygplansfilmen The Aviator som släpptes 2004. I filmen spelade DiCaprio rollen som Howard Hughes, en aspirerande filmregissör och flygplansentreprenör. Samtidigt som Hughes försöker bygga sin karriär kämpar han med sin mentala ohälsa i form av tvångssyndrom.

DiCaprio förklarar i intervjun att den starka kontrasten av hans yrke och hans mentala hälsa är det som gjorde karaktären tilltalande för honom. 

– Han var så besatt av allt som han var involverad i vare sig det var flygplan, kvinnor eller filmer som han gjorde. Och det var det direkta resultatet av OCD, har Leonardo DiCaprio sagt i intervjun.

Han erkände att rollen påverkade honom även utanför filminspelningen. 

– Jag har alltid varit ganska bra på att åka hem och vara mig själv igen. Men den här karaktären, jag skulle säga mer än någon annan karaktär som jag har spelat förut, så har den här stannat mest med mig. Särskilt eftersom det här handlar om tvångssyndrom, säger DiCaprio i intervjun. 

Filmtopp håller dig uppdaterad om senaste nytt.

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL