5 saker du inte visste om Quentin Tarantino

Filmen Quentin Tarantino önskar att han hade regisserat

Filmtopp
28 juli 2022 kl. 19:07

Tycker du att han bör göra en remake av filmen?

Till och med mästerregissörer som Quentin Tarantino sneglar avundsjuk i riktningen mot andra filmer ibland – och det finns specifikt en film som Tarantino önskar att han hade regisserat.

Quentin Tarantino är ett av filmvärldens mest välkända namn. Få andra är regissörer gör så utpräglade filmer som Tarantino och han kan minst sagt beskrivas som ett original.

Samtidigt som han skapar filmer som känns unika och sticker ut ur mängden, så är han känd för att låna friskt från andra filmer. Med tanke på att Tarantino gärna inspireras av andra verk än hans egna, så känns det ganska naturligt att det finns en och annan rulle där ute som han gärna hade petat i lite.

Nyligen avslöjade Tarantino att det finns en specifik film som han önskar att han kunde ta i sina egna händer.

Filmen Quentin Tarantino önskar att han hade regisserat

Filmen Quentin Tarantino önskar att han hade regisserat
Tarantino i "Pulp Fiction". Foto: Miramax.

Den 18 juli medverkade Quentin Tarantino i Jimmy Kimmel Live, som då gästleddes av komikern och skådespelaren Dana Carvey. Under Carveys intervju med Tarantino kom de givetvis in på sådant som regissörens kärlek för film.

En bit in i intervjun går Carvey rakt på sak och ställer frågan som bara måstes ställas till en hyllad och älskad regissör som slukar det mesta i filmväg – han undrar vilken den senaste filmen är som fick Tarantino att säga "herrej*vlar, jag önskar jag hade regisserat det där".

– Jag är ett stort fan av den japanska filmen Battle Royale, säger Tarantino och passar på att ge en mindre känga till Suzanne Collins Hunger Games. Det är [filmen] som Hunger Games baserades på, eller Hunger Games rakt av kopierade den, fortsätter Tarantino.

Tarantino avslutar sedan med att säga att det hade varit fantastiskt att regissera Battle Royale och Carvey fyller i med att det finns likheter med den japanska filmen i Kill Bill. Om Tarantino nöjer sig så eller om han drömmer om att göra en remake av filmen någon gång i framtiden återstår att se.

Har du inte koll på vad Battle Royale är för film, så är det ett japanskt actiondrama från 2000 som handlar om en grupp skolelever som kidnappas, isoleras och tvingas slåss mot varandra till döden. Likheterna mellan Battle Royal och Collins Hunger Games-universum är många, men de skiljer sig också åt och Collins har många gånger nekat till att hon hade sett den japanska filmen innan hon skrev den första boken.

Se intervjun med Tarantino här:

Mer läsning:

 

NÄSTA ARTIKEL