Filmen Halle Berry ångrar att hon gjorde: Piece of shit

Filmen Halle Berry ångrar att hon gjorde: "Piece of shit"

Filmtopp
23 juli 2022 kl. 12:07
ANNONS
ANNONS

Förändrade hennes liv

Det är inte vanligt att skådespelare öppet kritiserar filmer de har varit med i. Men när det kommer till en film spär inte Halle Berry med orden.

I början av 2000-talet var Halle Berry en av Hollywoods hetaste stjärnor efter sin medverkan i blockbusters som X-Men (2000), Swordish (2001) och Die Another Day (2002). Samma år som James Bond-filmen släpptes tog hon också emot Oscarn för Bästa kvinnliga huvudroll i det hyllade dramat Monster's Ball. Även om hon inte har samma lysande karriär i dag, har hon de senaste åren medverkat i storfilmer som John Wick 3 (2019), regidebuten Bruised (2020) och Moonfall (2022).

Frågan är om karriären hade sett lite annorlunda ut om hon inte hade medverkat i en ökänd kalkon från 2004. Filmen i fråga, det vill säga Catwoman, var en ekonomisk katastrof och sågades till fotknölarna av både publiken och kritikerkåren.

Catwoman
Halle Berry som "Catwoman". Foto: Warner Bros.

Kritiserade filmen i sitt tacktal

Catwoman nominerades till sju stycken Razzie Awards och Halle Barry tog personligen emot "vinsten" för Värsta kvinnliga huvudroll på galan, något som inte tillhör vanligheterna. I sitt tacktal adresserade hon Warner Bros. och kritiserade filmen öppet:

– Först och främst vill jag tacka Warner Brothers. Tack för att ni satte mig i den här jävla skitfilmen… Det var precis vad min karriär behövde.

I en intervju med Bazaar berättar Halle Berry att hon senare eldade upp sitt pris, men att hon tog emot den i person eftersom man ska vara en "god förlorare".

Fick "skitmycket" pengar

Sedan dess har Halle Berry fortsatt att prata om filmen. Vid ett tillfälle sade hon följande:

– Alla runt mig sa, 'Gör det inte. Den kommer att bli din död. Den kommer att avsluta din karriär'. Men gissa vad jag gjorde? Jag följde min instinkter och gjorde en film som heter Catwoman och den bombade katastrofalt.

Även om Halle Berry anser att Catwoman är ett projekt hon inte borde ha tagit har hon också lyft fram positiva aspekter med filmen. Exempelvis lärde hon sig "två olika typer av kampsporter" och "vad man inte ska göra". Samt tjänade "skitmycket pengar" som "förändrade" hennes liv.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL